MTTB'nin soru işaretlerine yol açan 'Süleyman Çakır' paylaşımının perde arkası

Kurtlar Vadisi dizisinde yer alan kurgusal karakter Süleyman Çakır.
Kurtlar Vadisi dizisinde yer alan kurgusal karakter Süleyman Çakır.

Milli Türk Talebe Birliği Twitter hesabı akıllarda soru işareti bırakan bir paylaşım yaptı. Kurtlar Vadisi dizisiyle Türk izleyicilerin gözünde ikonik bir figür haline gelen Süleyman Çakır karakterinin ölüm yıldönümüne atıf da bulunarak dizi karakterini hatırlatan bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gençlik yıllarında görev aldığı derneğin yaptığı taziye mesajı tepkilere yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lise ve üniversite yıllarında aktif olarak görev aldığı ve belirli bir çizgisi olan Milli Türk Talebe Birliği(MTTB) bugün yaptığı Twitter paylaşımı ile tepkilere yol açtı.

MTTB yaptığı paylaşımda, bir döneme damgasını vuran milyonları peşinden sürükleyen Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakteri Süleyman Çakır'ın ölüm yıldönümünü andı.

MTTB'den paylaşımın farkındalık oluşturmak için yapıldığı açıklaması geldi

MTTB, yaptığı 'SüleymanÇakır' paylaşımının ardında yatan sebepleri açıklayan bir yazı yayınladı. Açıklamada, çağımız gençlerinin sosyal medya ve televizyonlarda idol olarak gördüğü ve örnek aldığı kurgusal karakterlerin gençliği nasıl tahrip ettiğine yönelik uyarılara yer veriliyor. Açıklamanın devamında ise, yapılan bu farkındalık çalışmasına gösterilen tepkinin aynısını televizyon ve sosyal medyada yer alan insanları özellikle gençleri yozlaştıran bu tür televizyonkarakterlerini de gösterilmesi gerektiğine yer verildi.

Sosyal medyadan paylaşıma tepki geldi

Bir dizi karakterinin ölüm yıldönümünde taziye mesajı yayınlayan MTTB'nin bu hareketine anlam veremeyen sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterdi.

MTTB'de zamanında yer almış Türk siyasetine yön veren önemli isimler

Milli Türk Talebe Birliği, 1960 ve 1970'li yıllarda Türkiye'nin siyasi hayatında önemli yer tutan bir geçlik örgütlenmesi olmuştu. Tarihin sayfalarında yer alan MTTB'yi halen kurumsal olarak değil ama siyasetin pratik felsefesi açısından güncel tutan olgu ise bu teşkilat içinde gençlik yıllarında yer almış bazı siyasetçilerin bugün Türkiye'de iktidarda önemli konumda olmalarıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, lise ve üniversite yıllarında MTTB öğrenci kollarında aktif görev almıştı. MTTB'de yönetim pozisyonunda gençlik yıllarında görev yapan isimler arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Arınç, NumanKurtulmuş'u saymak mümkün. Bu isimler, 1970'li yıllarda MTTB'de görev yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >