Mustafa Uslu: Yahudileri üzdüysek özür dileirm

Mustafa Uslu.
Mustafa Uslu.

Ayal ve Müslüm filmlerinin yapımcısı olan Mustafa Uslu bugünlerde vizyona yeni giren Çiçero filmiyle gündemde. Uslu Çiçero filmindeki Nazi toplama kampıyla alakalı Yahudiler'den özür diledi.

Ayla ve Müslüm filmiye gündemden düşmeyen yapımcı Mustafa Uslu şimdide yeni filmi olan Çiçero ile gündemde. Uslu Çiçero filminin Nazi toplama kampı mizanseni nedeniyle eleştiri alan yapımcı özür diledi.

Çiçero filminde başrolde, Burcu Bircik var.
Çiçero filminde başrolde, Burcu Bircik var.

Çiçero filminden kareler.
Çiçero filminden kareler.

'Özür dilerim'

  • Bir radyo programına telefonla bağlanan Uslu, Almanya’da oldu için tepkilerden haberi olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:'Biz o mizanseni, davetlileri filmin atmosferine hazırlamak için yaptık. Başka bir amacımız kesinlikle yok. İstemeden de olsa Yahudi vatandaşlarımızı üzdüysek kendilerinden özür diliyorum' dedi.

Çiçero filminin konusu

  • Çiçero, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren ve Almanya'nın bozguna uğramasında etkin payı olan casus Çiçero'nun savaştaki etkisini ve savaş sonrası yaşadıklarını konu ediyor. İlyas Bazna, 2. Dünya Savaşı sırasında Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olarak çalışmaktadır. İçeriden birçok bilgiye ulaşabilen Bazna, Almanlar için casusluk yapmaya başlar ve kendisine “Çiçero” kod adı verilir.

Çiçero filminin fragmanı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >