Netflix, yapımlarının performans değerlendirme sırrını açıkladı

Netflix, daha şeffaf bir yönetim politikası yürüteceğini açıkladı.
Netflix, daha şeffaf bir yönetim politikası yürüteceğini açıkladı.

● Dijital platform Netflix, yaptığı orijinal diziler ile dikkati çekiyor.

● Tüm dünyada iyi bir izlenme oranına sahip olan Netflix, artık yazar ve yapımcılara karşı daha şeffaf bir politika uygulayacak.

● Platformun bu kapsamda yaptığı işlerinden ilki de dizi ve filmlerinin performansını neye göre değerlendirdiğini açıklamak oldu.

● Netflix performans değerlendirmesini 3 ana başlık altında yapıyor. Bu başlıklar, şirket içerikleri, yeni başlayanlar, izleyiciler ve tanımlayıcılar olarak tanımlanıyor.

Netflix, Türkiye ve dünyada milyonlarca kişi tarafından izleniyor ve takip ediliyor. Orijinal dizi ve filmleri ile dikkati çeken platform Türkiye'de de çok fazla izleniyor.

Şeffaf bir politika izlemeye karar veren Netflix bu konuda ilk adımı attı ve yapımlarını neye göre değerlendirdiğini açıkladı.

İngiliz hükümetine mektup gönderdiler

Netflix, dizi ve filmlerini nasıl değerlendirdiği noktasında hem daha iyi olmaya çalışıyor hem de şeffaf olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda İngiliz hükümetine bir mektup yazan platform 3 yeni başlık tanıttı. Bunlar şirket içerikleri, yeni başlayanlar, izleyiciler ve tanımlayıcılar olarak ayrılıyor.

Aslında bu üç yeni kategori, Netflix'in dizi ya da filmin iptal edilip edilmemesi noktasında karar vermesine yardımcı olan sistemin bir parçası.

Netflix, şeffaf olmak adına performans değerlendirme kriterlerini açıkladı
Netflix, şeffaf olmak adına performans değerlendirme kriterlerini açıkladı

İngiltere Parlamentosuna gönderilen mektuba göre Netflix, yönetmenler ve yapımcılarla birlikte üç ölçütle ilgili değerlendirmeleri izliyor. Şirket yapılan bu ölçümlerle abonelerin gösterdiği ilgiyi daha geniş kapsamda değerlendirebileceğine inanıyor.

Taleplere göre verilerin hepsini paylaşacak

Netflix yeni başlayanları ya da dizinin bir bölümünü izleyenleri haneler olarak tanımlanıyor. Tamamlayıcılarise bir filmin veya dizi sezonunun yüzde 90'ını izleyenlerin oluşturduğu bir grup olarak adlandırıldı.

Bu veriler içeriğin ilk yedi gününü ve ardından gelen ilk 28 günü kapsıyor. Üçüncü veri grubu aslında çoğu insanın aşina olduğu bir istatistik ve sık sık rekor kıran dizilerde kullanılıyor.

  • Geçtiğimiz aylarda bazı yazar ve üreticiler Netflix'in yeterince şeffaf olmadığını söyleyerek kırıklıklarını dile getirdi. Bu açıklamanın ardından şirketin CEO'su Reed Hastings ve içerik sorumlusu Ted Sarandos yeterince şeffaf olmadıklarını doğrulayarak daha iyisini yapacaklarına dair söz verdi.

Şifre konusuna da önlem alacaklar

Netflix, kullanıcılarının şifrelerini başkalarıyla paylaşmalarına yönelik önlem almaya karar verdi. Şifre paylaşımı konusu, Netflix'in 2019 üçüncü çeyrek kazanç raporuna ilişkin video röportajında ele alındı.

Abonelerin şifrelerini paylaşmasıyla ilgili konuşan Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters, ''Bunu gözlemlemeye devam ediyoruz yani duruma bakıyoruz. Tüketici dostu yöntemleri denerken, sınırları ne kadar zorlayabileceğimize de bir bakacağız'' dedi.

Peters, şirketin hemen duyuracağı 'büyük planları' olmadığını da sözlerine ekledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >