Netflix'in dizisi Osmanlı Yükseliyor'un karakterleri belli olmaya başladı

Fatih Sultan Mehmet'in hayatının anlatılacağı dizinin nasıl olacağı ise merak konusu.
Fatih Sultan Mehmet'in hayatının anlatılacağı dizinin nasıl olacağı ise merak konusu.

Netflix'te yayınlanacak olan Osmanlı İmparatorluğu'nun yükseliş dönemini konu alan Ottoman Rising, Fatih Sultan Mehmet'in saltanatının anlatılacağı diziyle alakalı detaylar belli omaya başladı. İlk olarak Tuba Büyüküstün'ün kadroya katıldığı dizide Fatih'in çocukluğunu canlandıracak karakterde belli oldu.

Netflix Türk piyasasına girmesinin ardından Türkiye'ye özel projelerini art arda duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günler Organize İşler 2 filmini yayınlayarak izleynlerine süpriz yapan platform, Osmanlı İmparatorluğu'nun yükseliş dönemini konu alan 6 bölümlük Ottoman Rising dizisinin Fatih Sultan Mehmet'in saltanatının anlatılacağı 6 bölümlük bir dizi yapacak. Diziyle ilgili detaylar belli olurken Tuba Büyüküstün'ün kadroya katıldığı açıklanmıştı.

Çocuk karakterler belli oldu

'Muhteşem İkili' dizisinde 'Kaan' rolüne hayat veren 8 yaşındaki Fuat Fatih Odabaşı sempatikliği ve yeteneğiyle kısa sürede dikkatleri üzerine çekmişti. Dizinin MKC'si Kerem Bürsin'in oğlu rolüyle seyirci karşısına çıkan Odabaşı,İstanbul'un fethini konu alan Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu ve Damla Sönmez gibi ünlü isimlerin rol alacağı 6 bölümlük projede Odabaşı küçük Mehmed'i oynayacak.

 Fuat Fatih Odabaşı.
Fuat Fatih Odabaşı.

 Cem Yiğit Üzümoğlu.
Cem Yiğit Üzümoğlu.

Tolga Tekin ve Ushan Çakır'ın da görüşülen oyuncular arasında yer aldığı 'Ottoman Rising'te Mehmed'e Cem Yiğit Üzümoğlu hayat verecek. Projenin çekimlerinin Mart sonu başlaması planlanıyor.

Türk sinemasında krize neden olmuştu

  • Yılmaz Erdoğan Organize İşler'in devam filmi olan Sazan Sarmalı'nı daha vizyondaykenNetflix'esattı. Herkesi şaşırtan bu durum yapımcılar arasında krize neden oldu. Cem Yılmaz, Mahsun Kırmızıgül ve Şahan Gökbakar ise açıklama yapark filmlerinin sadece sinemada olacağını söylediler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >