Netflix'in milyon dolarlık beklentisi

Netflix, dizi ve film kapasitesini giderek artırıyor.
Netflix, dizi ve film kapasitesini giderek artırıyor.

Dijital yayın platformu Netflix dünya piyasasındaki yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor. Türkiye'de dahil olmak üzere orijinal yapımları ile izlenen ve sevilen platform ile ilgili ortaya bir iddia atıldı. Gelen bilgiler Netflix'in, NYC'ye 100 milyon dolarlık bir yaptırım yapacağı yönünde.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan ve çoğu dijital yayın platformunun yarışmakta zorlandığı Netflix, popülaritesini giderek artırıyor. Türkiye piyasasına da giren ve yavaş yavaş istediği çıkışı yakalamaya başlayan platform, orijinal dizileri için büyük yatırımlar yapıyor. Son gelen bilgiler Netflix'in milyon dolarlık yatırım yapacağı yönünde.

NYC'ye yatırım

Netflix yaptığı ve bundan sonra yapacağı yatırımlarla dizi ve film kapasitesini genişletmek ve daha fazla kişiye ulaşmak istiyor. Platformun,New York'taki şirketlere yatırım yapmasının en büyük sebebi, devletin Netflix'e sunmuş olduğu finansal teşvikler. Hükümet, Netflix'e 10 yılda 4 milyar dolara kadar vergi indirimi sunuyor.

New York Valisi Cuomo, Netflix'in iş miktarını biraz daha arttırması gerektiğini ve NYC'ye 100 milyon dolara kadar yatırım yapması gerektiğini vurguluyor. Ancak konuyla ilgili henüz Netflix'ten resmi bir açıklama gelmiş değil.

Netflix, orijinal dizileri ile dikkat çekiyor.
Netflix, orijinal dizileri ile dikkat çekiyor.

En iyi 10 dizisini açıkladı

Netflix, orijinal yapımları ile oldukça sevildi. Dünya çapında kullanılan dijital yayın platformu Türkiye'de 'enlerin' arasına girmeyi başardı. Platform, dizileri ile ilgili bir ilke imza atarak en iyi 10 içerik listesi hazırladı. Dizilerin hangisi olduğuna bakmanız için haberi aşağıya bırakıyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >