Netflix'in Türkiye sorumlusu ilk kez GZT'ye konuştu

Bundan sonraki süreçte Netflix Türkiye için sinema sektöründe bir öncü olabilir mi hep birlikte göreceğiz.
Bundan sonraki süreçte Netflix Türkiye için sinema sektöründe bir öncü olabilir mi hep birlikte göreceğiz.

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Organize İşler, 1 Şubat'ta vizyona girdi. Ancak dijital yayın platformu Netflix film henüz vizyondan kalkmamışken yayınladı. Oldukça tepki alan bu durumla ilgili GZT.com olarak Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş'dan konuyla alakalı görüşlerini aldık.

2019 yılıyla birlikte sinema bilet fiyatlarına yapılacak muhtemel fiyat artışının oluşturduğu tartışma krize döndü. Sinema krizinin son bulmasının ardından en merak edilen ve iddialı yapımlardan olan Organize İşler serisinin devam filmi olan Sazan Sarmalı 1 Şubat itibariyle sinemaseverlerle buluştu. Film 359 bin 464 kişi tarafından izlenerek gişesini 2 milyon 938 bin 694'e çıkardı. Film üç hafta sonunda toplam 5 milyon 893 bin 850 TL hasılat yaptı. Ancak Yılmaz Erdoğan sinemadaki bu başarıya rağmen filmi Netflix'e sattı.

Netflix sorumlusu ilk kez konuştu

Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş;''Türkiye'nin henüz anlatılmamış çok fazla hikayesi var. Doğru şekilde aktarıldığında dünyanın bu hikayeleri izlemek için sıraya gireceğine inanıyoruz. Bu nedenle Türkiye'de daha fazla yatırım yaparak orijinal yapımlarımızın sayısını arttırmak öncelikli hedeflerimiz arasında'' ifadelerini kullandı.

Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş.
Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş.

GZT.com'un Netflix için hazırladığı özel video;

Gözler diğer film yapımcılarında

Film yapımcılarından tepki alan Yılmaz Erdoğan'dan sonra gözler Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Mahsun Kırmızıgül'e çevrildi.

Gökbakar ve Yılmaz filmlerinin sadece sinemada yayınlanacağını belirtirken Mahsun Kırmızıgül Mucize 2 Aşk filminin vizyon tarihini 6 Aralık'a erteledi. Açıklama yapan yönetmen, ''Sinema sektöründeki sistemin daha doğru bir zemine oturması için zamana ihtiyacımız var. Yeni sinema yasasının 1 Temmuz’da yürürlüğe girdikten sonra her şeyin adil ve şeffaf olacağını umarak filmimizi 6 Aralık tarihine ertelemek zorunda kaldık"dedi. Tüm bunlar Netflix yeni bir krize mi yol açıyor? sorusunu akla getirdi.

Sokağa çıktık

Biz de tüm bu olayların ardından GZT.com olarak sokağa çıktık ve vatandaşların ne düşündüğünü sorduk. Sizin için videoyu aşağıya bırakacağım.

  1. Netflix kullanıyor musunuz? sorumuza kullanan ve memnun olanlar dışında kullanmayan kişi sayısınında fazla olduğunu gördük.
  2. Organize İşler'in vizyondayken netflix'e düşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? diye sorduk ve bu soru karşısında çok fazla tepki olduğunu gördük. Vatandaşlar sinemayı seviyorlar ve sektörün bitmesini istemiyorlar. Ayrıca sinemaya gidip o-Organize İşler'i izleyen ve Netflix kullanan insanlar da kandırıldık dediler.
  3. Netflix Türk sinemasında bir öncü olabilir mi? dedik çoğunluk bunun mümkün olabileceğini söyledi. Görünüşe göre sinemada yaşanan kriz vatandaşları da olumsuz etkiliyor.

Videoya ulaşmak için;

https://www.instagram.com/gzt/...


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >