Netflix'in üçüncü Türk dizisi yolda: Love 101

Netflix, dünya çapında izlenen bir platform haline geldi.
Netflix, dünya çapında izlenen bir platform haline geldi.

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte özellikle genç nesil dijital yayınlara yönelmeye başladı.

Bu yayınları reklam olmaması ve içerik zenginliğinin fazla olması vazgeçilmez bir hale getiriyor.

Türkiye'de de ilgi görmeye başlayan bu platformlar, bazı Türk dizilerini bünyesine katarken, yeni içeriklerde hazırlamayı ihmal etmiyor.

Türk izleyicilerinin en çok tercih ettiği platformlardan biri olan Netflix, yeni bir yerel dizi hazırlıyor.

Dijital platform, Hakan Muhafız ve Atiye'den sonraki yeni Türk dizisi Love 101'i izleyicileriyle buluşturacak.

Uzun dizi süreleri ve sık reklam aralarının olması günümüzde birçok insanı dijital yayın platformlarına yönlendirdi. Türkiye'de de ilgi gören bu platformların başında Netflix geliyor. Dünya çapında izlenme oranlarına sahip olan platform Türk izleyicilerinin de beğenisini kazanmayı başardı.

Türkiye için 2 dizi yapan Netflix, 3.dizisini hazırlamaya başladı.

Netflix'ten yeni Türk dizisi: Love 101

Netflix, Hakan: Muhafız ve Atiye'nin ardından üçüncü bir diziyle Türk izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Platform, Love 101 ismini verdiği dizinin hazırlıklarına başladı. Çekimleri 26 Haziran’da İstanbul’da başlayacak olan yapımın oyuncu kadrosu da şekillendi.

Dizinin oyuncu kadrosunda:

  • Bir Litre Gözyaşı dizisinde başrolde yer alan Mert Yazıcıoğlu
  • Çukur’da Celasun rolüyle izlediğimiz Kubilay Aka
  • Elimi Bırakma dizisinin başrol oyuncusu Alina Boz
  • 130 ülkede yayımlanacak dizide ünlü isimlere Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu da eşlik edecek.

Pınar Deniz, Kubilay Aka
Pınar Deniz, Kubilay Aka

Alina Boz
Alina Boz

Mert Yazıcıoğlu
Mert Yazıcıoğlu

Kaan Urgancıoğlu
Kaan Urgancıoğlu

Love 101 dizisinin konusu

Çekimleri İstanbul’da devam eden Love 101 dizisinde 1990’lı yıllarda geçen bir hikaye anlatılıyor. Hayata tutunma mücadelesi veren beş liseli gencin hikayesi izleyicilerle buluşacak. 130’u aşkın ülkede yayınlanacak olan dizi Love 101'in yönetmen koltuğunda ise Ahmet Katıksız oturuyor.

Meriç Acemi’nin kalemiyle Netflix’te yayın hayatına başlayacak dizinin çekimleri devam ediyor.

Netflix fiyatlarına zam geldi

Abone sistemiyle çalışan Netflix,Türkiye dahil 20 Avrupa ülkesinde fiyatlarını değiştirdi. Yeni güncellenen fiyatlar bugün itibariyle geçerli olacak. İşte değişen fiyatlar;15.99 TL olan temel aylık üyelik paketinin fiyatı 17.99 TL, 27.99 TL olan standart aylık üyelik paketinin fiyatı 29.99 TL ve 39.99 TL olan özel aylık üyelik paketinin fiyatı 41.99 TL oldu.

Netflix güncellenen fiyatlar ile ilgili açıklama yaptı

Dijital yayın platformu Netflix, üyelik sistemiyle çalışıyor. İlk bir ay ücretsiz olan platform daha sonra istediğiniz pakete üye olmanız takdirde sizden para alıyor.

Uzun zamandır aynı fiyatlarla hizmet veren Netflix bugün itibariyle artış yaptı. Platform bu konuyla ilgili açıklama yaparak;

  • Dünya genelinde yaratıcı topluluklarla birlikte çalışıyor, nitelikli yapım ve filmlere odaklanıyoruz. Hem yeni dizi ve filmlere hem de ürünümüzü geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ciddi yatırımlar nedeniyle zaman zaman üyelik ücretlerimizi yeniden düzenliyoruz. İçeriklerimizi mümkün olduğunca çok sayıda kişinin izleyebilmesi için fiyat değişikliğini minimumda tutmaya özen gösterdik'' dedi.
Netflix, yeni dizileriyle Türk pazarındaki başarısını artırmayı hedefliyor
Netflix, yeni dizileriyle Türk pazarındaki başarısını artırmayı hedefliyor

En çok izlenen platform: Netflix

Hem dünya hem de Türkiye'de en çok tercih edilen dijital yayın platformu Netflix oldu. ABD merkezli platformun açıkladığı 2019’un ilk çeyreği verilerine göre platformun geçen yılın aynı döneminde 125 milyon olan abone sayısı 148 milyonu aştı. Resmi olmayan rakamlara göre ise Türkiye’de yaklaşık 70 bin abonesi bulunuyor. Platforma abone olan bir kişinin hakkını 5 kişi kullanabiliyor.

TRT kendi Netflix'ini kurabilir mi?

Televizyon ve teknoloji sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Türk televizyoncuları aslına bakılacak olursa bu girişimi BluTV ve Puhu TV gerçekleştirmişti.

Özellikle BluTV'nin, Sıfır Bir, Masum ve Şahsiyet gibi orijinal yapımları Türk seyircisinde karşılık bulmuştu. Fakat hali hazırda dizi ihraç ettiğimiz Orta Doğu ve Arap ülkelerine yayılmakta geç kalan platformlarımız bu konuda eksik kaldı diyebiliriz. Bu eksiği kapatmanın formülünü belki de İngilizler BritBox örneğiyle bize vermiş olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >