Norm Ender'den 'çalıntı şarkı' açıklaması: Aynı kumaştan farklı elbiseler yapan terzileriz

Norm Ender.
Norm Ender.

● Ünlü rapçi Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' şarkısının çalıntı olduğu iddia edildi.

● İki yıllık aranın ardından müzik sektörüne geri dönen ve şarkısıyla YouTube üzerinden 113 milyondan fazla tıklanan Ender, konuya sessiz kalmayarak bir açıklama yaptı.

● Twitter üzerinden açıklama yapan rapçi, ''Aynı kumaştan farklı elbiseler yapan terzileriz'' ifadelerini kullandı.

Rapçi Norm Ender'in iki yıl aranın ardından yaptığı Mekanın Sahibi şarkısı zirveye oturdu. Giyim markaları reklam filmlerinde bile şarkıyı kullanmaya başladı.

Spotify'ın verilerine göre, yazın en fazla dinlenen şarkısı oldu.

Ancak şarkının şöhreti kısa sürdü. Çünkü çalıntı iddiaları gündeme gelmeye başladı. Twitter üzerinden yayılan iddialara Norm Ender cevap verdi.


'Terzi gibiyiz'

Norm Ender'in şarkısının çalıntı olduğunu iddia eden kişi Türkiye'de uzun zamandır rap müzikle ilgilenen Onur Dinç oldu. Dinç, Twitter hesabından şarkının çalıntı olduğuna yönelik açıklama yaparak tartışmanın fitilini ateşledi.

Norm Ender bu iddiaların üzerine dün akşam saatlerinde Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Ender yaptığı açıklamada, ''Loop: Müzik yaparken kullanılan yardımcı ses döngüleridir. Üretim amaçları şarkılarda kullanılmaktır. Aranjörler çok iyi bilir ve kullanır. Sizin bilmiyor oluşunuzdan yararlanmaya çalışan bebelerin kurbanı olmayın! Aynı kumaşla farklı elbiseler yapan terziler gibi dikiyoruz" ifadelerini kullandı.

Amerikan özentisi olmayın demişti

Norm Ender, TV100'de Cengiz Semercioğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Sabah Sohbeti' programına konuk olmuş, bazı rap sanatçılarını 'Amerikan Özentisi' olmakla suçlamıştı.

Ender, "Kendi tarzlarını değiştirdiler, sözleri direkt Amerika'dan kopyala yapıştır şeklinde değiştirdiler" ifadelerini kullanmıştı.

Yaptığı açıklama sosyal medyada karşılık buldu mu?

Norm Ender Twitter üzerinden bir açıklama yaparak çalıntı iddialarına cevap verdi. 'Peki takipçileri buna ne kadar inandı?' İşte takipçilerden gelen yorumlar:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >