Aktüel & KültürGZT’nin ‘Oreo helal mi?’ haberine ilk ağızdan yanıt

GZT’nin ‘Oreo helal mi?’ haberine ilk ağızdan yanıt

- Daha önce sosyal medya üzerinden 'Oreo'nun haram' olup olmadığını soran bir tüketiciye 'Oreo yemek helal değildir' açıklaması gelmişti.

- 2014 yılında Türkiye'de gıda sektörüne giriş yapan Oreo bisküvilerinin üretici firması Mondelez, son günlerde yaşanan 'helal, haram' tartışmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

- Yapılan açıklamada ''Bisküvilerimiz Türk Gıda Mevzuatı‘na tamamen uygundur'' dikkat çekti.

ÖMER FURKAN ÇINAR GZT 1 DAKİKADA OKUNUR
GZT’nin ‘Oreo helal mi?’ haberine ilk ağızdan yanıt
Oreo'nun üretici firması Mondelez, son günlerde yapılan helal, haram tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu

- Daha önce sosyal medya üzerinden 'Oreo'nun haram' olup olmadığını soran bir tüketiciye 'Oreo yemek helal değildir' açıklaması gelmişti.

- 2014 yılında Türkiye'de gıda sektörüne giriş yapan Oreo bisküvilerinin üretici firması Mondelez, son günlerde yaşanan 'helal, haram' tartışmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

- Yapılan açıklamada ''Bisküvilerimiz Türk Gıda Mevzuatı‘na tamamen uygundur'' dikkat çekti.

BEĞEN

Özellikle sosyal medyada sık sık gündem konusu haline gelen Oreo bisküvilerini tüketmenin haram olup olmadığı tartışması yeniden gündeme geldi. 100 yıllık bir bisküvi markası olan Oreo, toplamda 74 ülkede satışa sunuluyor ve bu ülkelerin birçoğu da Müslüman nüfusa sahip yerler. Doğal olarak tüketiciler bu soruyu sık sık yetkililere yöneltiyor.

Oreo bisküvilerinin 2014 yılından itibaren Türkiye'de satışı bulunuyor.
Oreo bisküvilerinin 2014 yılından itibaren Türkiye'de satışı bulunuyor.

Sosyal medyadan gelen soruya yetkililer cevap verdi

Müslümanların tüketim alışkanlıklarını belirlediği en temel unsurlardan birisi de, tükettikleri ürünün dinen caiz olup olmamasıdır. Özellikle yabancı markaların ürünlerini kullanırken bu duruma bir kat daha fazla dikkat ederler. Nitekim Oreo'da Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerde severek tüketilen ürünler olmasına rağmen haram olduğu hep tartışılmıştır. Bu tartışmaların sonrasında bir Twitter kullanıcısı, merakını gidermek için Oreo'nun resmi hesabına bu soruyu sordu. Yetkilerden gelen cevap ise net; Oreo bisküvilerini yemek helal değil.

Oreo'nun Resmi Twitter hesabının sosyal medyada 'Oreo yemek helal mi?' sorusuna verdiği yanıt.
Oreo'nun Resmi Twitter hesabının sosyal medyada 'Oreo yemek helal mi?' sorusuna verdiği yanıt.

Oreo'nun üretici şirketi konuyla ilgili açıklama yaptı

Mondelez International olarak, dünyada ürünlerimizi sunduğumuz 150’yi aşkın ülkedeki tüketicilerimizin geleneksel, kültürel özelliklerine ve dini inançlarına duyduğumuz saygı çerçevesinde, onların talep ve ihtiyaçlarına cevap vermek, bizim için büyük önem teşkil etmektedir. 2014 yılından bu yana Türkiye pazarına da sunduğumuz tüm Oreo ürünleri, Mondelez International’ın küresel kalite standartlarına ve Türkiye’deki Türk Gıda Mevzuatı‘na tamamen uygundur. Türkiye’de satılan tüm Oreo ürünleri, herhangi bir hayvansal hammadde veya alkol içermemektedir.

YORUMUNUZU YAZIN, SORUNUZU SORUN
{{ entity.comments.quantity }} KİŞİ YORUM YAZDI
İLK YORUM YAZAN SİZ OLUN

GZT Hayat Kategorisi’nde Editör olarak görev yapıyor. Ömer’e omer.cinar@pirimedya.com adresinden ulaşabilirsiniz.

BEĞEN
YUKARI DÖNÜN

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz