Organize İşler 2'nin yapımcısı ilk kez konuştu: Filmi para için Netflix'e satmadık

BKM'nin kurucu ortaklarından Necati Akpınar ve Organize İşler'in yazar ve yönetmeni Yılmaz Erdoğan.
BKM'nin kurucu ortaklarından Necati Akpınar ve Organize İşler'in yazar ve yönetmeni Yılmaz Erdoğan.

1 Şubat'ta vizyona giren Organize İşler: Sazan Sarmalı filminin yapımcısı ve BKM'nin ortaklarından Necati Akpınar, filmin Netflix'e satılmasının ardında yatan sebebi ilk kez açıkladı. Akpınar, Organize İşleri izleyen Netflix yapımcılarının filmi ayakta alkışladıklarını bu yüzden 192 ülkede yayınlanacak bir filmin Türklerin neler yapabildiğini ispatlayacağını düşündükleri için Netflix'le anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Organize İşler'in devam filmi olan Sazan Sarmalı'nın sinema salonlarında gösterimdeyken Netflix'te yayınlanması sinema dünyasında büyük bir tartışma fitilinin ateşlenmesine sebep oldu. Birçok film yapımcısı ve sinema oyuncusunun tepki gösterdiği bu olayın taraflarından BKM'nin ortağı ve filmin yapımcılarından Necati Akpınar gazeteci Ali Eyüboğlu'na konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar bugüne kadar birçok ortak projeye imza attılar.
Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar bugüne kadar birçok ortak projeye imza attılar.

Kendilerine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Akpınar, Netflix yöneticilerinin “Bu filmi 192 ülkede yayınlayıp, dünyaya Türkler’in neler yaptığını göstermek istiyoruz” ifadesinden etkilendiklerini belirtti.

Akpınar, filmin Netflix yöneticileri tarafından ayakta alkışlandığını kaydetti ve “Projeyi, Netflix’e para için değil, Türk Sineması’nı dünya vitrinine çıkaracakları için verdik” ifadesini kullandı.

'Netflix, BKM'nin gişede uğrayacağı kaybı karşılamayı taahüt etti'

Ali Eyüboğlu da, Akpınar'ın açıklamalarının ardından okurlarıyla şu bilgiyi paylaştı:

  • "BKM ile Netflix’in anlaşmasından sonra, sinemadaki kriz çözüldü ve film vizyona girdi. Netflix, yapımı aynı gün yayınlamak isteyince BKM, dört hafta süre istedi. Türkiye’de filmin gişesini vuracak sayıda aboneleri olmadığını söyleyen Netflix yönetimi, BKM’ye gişede uğrayacakları kaybı da karşılamayı taahhüt edip, vizyondaki 15’inci gününde filmi yayınladı."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >