Orhan Gencebay ve eşinden üzücü haber

Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre.
Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre.

Türk müziğinin efsane ismi Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre rahatsızlandı. Çift geçen hafta İnfluenza A (H1N1) virüsünün neden olduğu domuz gribine yakalandı. Birlikte hastaneye yatarak tedavi gören Gencebay ve eşi 1 hafta sonra taburcu oldu. Sevim Emre'nin ise henüz iyileşmediği ve evde tedavi görmeye devam ettiği belirtildi.

Türk müziğinin efsane isimlerinden Orhan Gencebay talihsiz bir hastalık geçirdi. Eşi Sevim Emre ile domuz gribine yakalanan çift 1 hafta önce tedavi altına alındı. Tedavi edildikten sonra taburcu olan Gencebay, ''Bizlerin hastalanıp tedavi olmamız önemli değil, Allah'ın izniyle atlatırız, atlattık. Asıl, sevenlerimin sağlığına bir şey olmasın. Çok iyiyim çok şükür. Berhudar olun'' dedi.

'Domuz gribi testi yaptırdık'

Sevim Emre, konuya ilişkin 'Orhan Bey ile 4 kere domuz gribi testi yaptırdık. Orhan Bey'in 4. Testinde domuz gribi olduğu tespit edildi ama ben değilim. Orhan Bey, şuan gribi atlattı ve sağlık durumu çok iyi. Hiçbir sağlık sorunu yok aslan gibi maşallah' açıklamasında bulundu.

Çift domuz gribi oldu.
Çift domuz gribi oldu.

Nedir bu domuz gribi?

  • Domuz gribi, normalde domuzlarda görülen İnfluenza A adlı virüsün H1N1 alt tipinin mutasyon geçirerek insanlara bulaşmasıyla artık insandan insana geçen, yüksek ateş, öksürük ve boğaz ağrısı gibi semptomlarla seyreden son derece bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır.
  • 2009 Mart ayında Meksika ve Amerika’da görülen ilk vakaların ardından Amerika’dan Avrupa'ya; Afrika'dan Asya'ya kadar tüm dünyaya yayılmış, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hastalığın geniş çaplı salgın olduğu belirterek Pandemi düzeyini 6 olarak duyurmuştu.DSÖ'ne göre Pandemik İnfluenza H1N1 salgını son 50 yılın en önemli salgınıdır.


Haberimize göz atın

Geçtiğimiz günlerde geçmeyen hastalıklarla mücadele edenler için bir haber yapmıştık. Gzt.com'dan bu tarz haberleri takip edebilirsiniz. Okumanız için haberi aşağıya bırakıyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >