Ortadoğu'daki protestoların yeni yüzü: Joker

Joker filmi rekor kırmaya ve konuşulmaya devam edecek gibi duruyor.
Joker filmi rekor kırmaya ve konuşulmaya devam edecek gibi duruyor.

Yapımcılığını Martin Scorsese'nin üstlendiği, yönetmen koltuğunda Todd Phillips'in oturduğu ve başrolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı 'Joker' filmi büyük tartışmalar gölgesinde 4 Ekim'de gösterime girdi. Vizyona girdikten sonra milyonları etkileyen Joker, Ortadoğu'da yeniden başlayan kitlesel, sokakları dolduran Arap gençliğinin sisteme karşı duydukları öfkenin de yüzü oldu.

Bir yıldır sinema sektörünün gündeminden düşmeyen Joker filmi, 4 Ekim itibariyle vizyona girdi. 2018 yılında You Were NeverReally Here'da sergilediği performansla hayran bırakan Joaquin Phoenix, filmde Joker karakterini canlandırıyor. Film dünya çapında bir etkiye sahip oldu.

  • Üstelik film dünya çapında yapılan protestoların da merkezinde yer almaya başladı.

Protestocular 'Joker' maskeleri takmaya başladı

Gişede yakaladığı başarı ile adından söz ettiren Joker filmi bazı ülkelerde yapılan 'protestoların' merkezinde yer almaya başladı. Dünya çapında protestocuların yüzlerini Joker gibi boyamaları veya popüler karakterin maskesini takmaları tartışmaların fitilini ateşledi.

Lübnan'daki protestocular, yüzlerini joker gibi boyamaya başladı.
Lübnan'daki protestocular, yüzlerini joker gibi boyamaya başladı.

Lübnan'da başlayan protestolar da yüzlerini Joker gibi boyayanlar göze çarpmaya başladı. Diğer yandan karakterin maskesini mücadelelerinde sembol olarak benimseyenler de vardı. Hong Kong'da Çin hükümetine karşı yapılan protestolarda ve Şili'deki gösterilerde takılan maskeler öne çıktı.

Filmdeki karakterin gücüne inanıyorlar

Protestolarda Joker karakteri özellikle burgulanıyor ve gücüne dikkat çekiliyor.Todd Phillips'in Joker filminin çağrıcı gücü olduğu ve siyasi sistemi protesto etme biçiminin kullanılmaya başlandığı konuşuluyor.

Protestolara konu olan filmin Çin hükümeti tarafından yasaklandığı iddia edildi.

Joker filmi protestoların merkezinde yer almaya başladı.
Joker filmi protestoların merkezinde yer almaya başladı.

Birçok kişiye göre film asıl Amerika'yı etkileyecekti. Ancak şuan için herhangi bir sorun gözükmüyor. Aksine filmAmerika'da gişe performansıyla ön plana çıktı.

Joker filmine yeni rakipler geliyor

Joker vizyonda kalmayı ve rekor kırmayı sürdürüyor. Yaklaşan diğer DC filmleri arasında 7 Şubat 2020'de vizyona girecek Birds of Prey, 5 Haziran 2020'de gelecek Wonder Woman 1984, 25 Haziran 2021'de de Batman gibi yapımlar yer alıyor.

Film IMDb puanı belli oldu

Sinema sektörüyle ilgili pek çok internet sitesi, Joker'e tam puan verdi. Ancak filmle ilgili en çok merak edilen IMDB puanı oldu. IMDb puanı, belli bir jüri ya da eleştirmen topluluğu tarafından değil, izleyiciler tarafından oluşturuluyor.

Filmi vizyondaki ilk haftasını geride bıraktı ve IMDb puanı belli oldu. Joker, 170 bin 171 kullanıcının oyuyla 10 üzerinde 9 puan almayı başardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >