Oscar ödülleri sahiplerini buluyor; GZT yakın takipte

Oscar Türkiye saatiyle bu gece 3'te.
Oscar Türkiye saatiyle bu gece 3'te.

Merakla beklenilen 91. Oscar Ödülü törenine sadece bir kaç saat kaldı. Oscar Sanat Akademisi ödüle layık görülebilecek filmlerin isimlerini açıkladı. Zorlu yarışta dokuz farklı kategoriden filmler yarışıyor. Bu akşam canlı yayınla ekrana gelecek törende ödüller sahiplerini bulacak.

1 yıl boyunca severek takip ettiğimiz filmlerin ödülle taçlandırılmasını ve birçok filmin arasından sıyrılmasını isteriz. Dünyanın en prestijli ödüllerinden olan Oscar tam da bu amacımıza hizmet etmek için 1929 yılından beri bizimle. Bu yıl ABD'de 91. düzenlenecek ödül töreninde en iyi filmler ve oyuncular yarışacak. Hepsi birbirinden iddialı olan bu filmlerden en iyisi aralarından çıkarak bu kıdemli ödülün sahibi olacak.

Ayrıca, Netflix'te yayınlanan Roma ile Sarayın Gözdesi filmleri, En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En iyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'nun da aralarında bulunduğu 10 dalda aday oldu.

Oscar bu akşam canlı yayınlanacak

Kırmızı halı geçidiyle başlayacak törende oyuncular, yapımcılar ve yönetmenler boy gösterecek. ABCkanalından canlı yayınlanacak tören Türkiye saatiyle gece 3'te ekrana gelecek. Bu yıl sunucusuz gerçekleşecek Oscar törenleri 225 ülkede izlenebilecek. Ayrıca töreni canlı yayınlayacak ABC kanalı izleyicilerine 50 bin dolarlık büyük ödül vaat etti.

Sahneye çıkacak isimler belli oldu

24 Şubat’ı 25 Şubat’a bağlayan gecede sahiplerini bulacak olan 91. Oscar Ödül Töreni’nde ödül adayı Bohemian Rhapsody filmine konu olan Queen grubu sahne alacak. Adam Lambert’in solistliğini üstlendiği Queen grubunun Oscar sahnesinde olacağı haberi, Akademi’nin resmi Twitter hesabında duyuruldu.

 Queen grubu.
Queen grubu.

Bu heyecanlı gecenin en çok beklenen performansı ise A Star Is Born filminin yıldızları Bradley Cooper ve Lady Gaga’nın Shallow şarkısıyla düeti olacak. Jennifer Hudson I'll Fight şarkısını seslendirirken, Gillian Welch ve David Rawlings When a Cowboy Trades His Spurs for Wings şarkısına düet yapacak.

 Bradley Cooper ve Lady Gaga’nın Shallow şarkısıyla düeti olacak.
Bradley Cooper ve Lady Gaga’nın Shallow şarkısıyla düeti olacak.

Mary Poppins Returns filminden The Places I'll Go adlı şarkısı seslendireceği duyurulmuştu. Daha sonra bu ismin ünlü şarkısı Bette Midler olduğu açıklandı. Oscar ekibi resmi olarak duyurmasa da Kendrick Lamar ve SZA’nın birlikte Black Panther filminden All the Stars şarkısını seslendirmesi de bekleniyor.

 Kendrick Lamar ve SZA.
Kendrick Lamar ve SZA.

Oscar en iyi GZT'de takip edilir

Bu muhteşem Oscar gecesinde GZT olarak tüm ödül alanları sizinle paylaşacağız. Tüm detayları GZT'nin Instagram sayfasında bulabilirsiniz. Ayrıca, ödül alacak olan filmleri tahmin eden kişiye de bir ödülümüz var. GZT Instagram sayfasını ve ödüllü postumuzu aşağıya bırakıyoruz.

https://www.instagram.com/gzt/...


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >