Oyuncu Birkan Sokullu Netflix dizisinde

Birkan Sokullu'nun hangi karakteri canlandıracağı merak konusu.
Birkan Sokullu'nun hangi karakteri canlandıracağı merak konusu.

Netflix Türkiye için Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan 6 bölümlük bir dizi yapmaya hazırlanıyor. Tuba Büyüküstün, Fuat Fatih Odabaşı gibi isimlerin açıklanmasından sonra bugün yeni bir isim daha belli oldu. Ünlü oyuncu Birkan Sokullu diziye dahil oldu.

Dijital yayın platformu Netflix Türkiye için oldukça önemli bir hale gelmeye başladı. Sinema sektörüne Organize İşler'i satın almasıyla giren platformun seveni olduğu kadar sevmeyeni de oldukça fazla.

Tartışmaların hedefinde olsa da yayınladığı orijinal dizileriyle dikkat çeken Netflix Türkiye'ye özel Osmanlı'nın yükseliş dönemini konu alan Ottoman Rising dizisiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Birkan Sokullu kadroda

Belgesel ve drama türünde çekilmesi planlanan Ottoman Rising kadrosu yavaş yavaş belirleniyor. Tuba Büyüküstün, Damla Sönmez, Cem Yiğit Üzümoğlu ve çocuk oyuncu olarak Fuat Fatih Odabaşı'nın ardından kadroya Birkan Sokullu dahil oldu.

Başarılı oyuncu, Burcu Biricik'le rol aldığı Hayat Şarkısı dizisinde oldukça beğenilmişti. Sokullu'nun henüz hangi karakteri oynayacağı ise bilinmiyor.

Burcu Biricik, Birkan Sokullu Hayat Şarkısı'ndan bir kare.
Burcu Biricik, Birkan Sokullu Hayat Şarkısı'ndan bir kare.

Dizinin dili İngilizce

Temel olarak Netflix International için oluşturulacak dizinin ana dili İngilizce olacak. Çin de dahil olmak üzere pek çok ülkede gösterilecek olan Ottoman Rising dizisinden Netflix uluslararası başarı getireceğini düşünüyor. Çekimleri Mart ayının sonunda başlaması planlanan Ottoman Rising şimdiden heyecan yaratmayı başardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >