Pofuduk kekler için doğru kalıplar

Pofuduk Kekler İçin Doğru Kalıplar
Pofuduk Kekler İçin Doğru Kalıplar

Hepimizfırından yeni çıkmış mis gibi kokan kekleri yemeyi severiz.Hele bir de yanına sıcak bir çay da varsa tadından yenmez.Kokusuyla evlere huzur veren kekleri en güzel haliyle pişirmek içindoğru kalıplar kullanmak da oldukça önemlidir.

Bu yüzden kek kalıpları arasındaki farkları bilmeli ve istediğimiz dokuya uygun kalıbı seçerek kekimizi pişirmeliyiz.

Slikon kek kalıpları

Slikon kek kalıplarının en güzel özelliği kekin yapışmasını önlemesidir. Esnekkiği ile her yere sığabilen slikon kalıpların sağlıksız olduğu algısı birçok kişiyi kendinden uzaklaştırıyor. Ayrıca yapısının yumuşak olması hamurun oranını ayarlayamamanıza ve kekin içinin pişmemesine neden olabilir.

Slikon Kek Kalıpları
Slikon Kek Kalıpları

Seramik Kek Kalıpları

Kek kalıpları arasında en sağlıklı sayılabilecek yapıda olandır. Bu yüzden fiyatı ortalama göre biraz fazla ancak uzun ömürlü ve kolay temizleniyor. Seramik kek kalıbında pişirdiğiniz keklerin daha lezzetli olduğunu fark edebilirsiniz. Küçük bir uyarı! Kekiniz seramik kalıpta oldukça yavaş soğur, ellerinizi yakmamaya dikkat edin.

Seramik Kek Kalıpları
Seramik Kek Kalıpları

Demir Döküm Kek Kalıpları

Kek pişirmenin en büyük dertlerinden birisi içinin pişmemesidir. Demir döküm kalıplar tam da bu soruna çare olsun diye üretilmiş sanki. Isıyı kalıbın içine eşit yayan bu kalıplar oldukça pahalı. Temizlemesi ve kullanması biraz daha zor olsa da içinde pişireceğiniz kekten bir dilim daha yemek isteyeceksiniz.

Demir Döküm Kek Kalıpları
Demir Döküm Kek Kalıpları

Granit Kek Kalıpları

Hepimizi mutfağında en az bir tane olan kek kalıbına geldi sıra. Kekinizi bu kalıplarda pişirmek istiyorsanız bolca yağlamalı ya da yağlı kağıt kullanmalısınız ki yapışma riski en aza insin. Uzun süre kullanabildiğimiz ve ev bütçesini düşünen bu kek kalıpları kekleri kabartma işinde de oldukça başarılı.

Granit Kek Kalıpları
Granit Kek Kalıpları
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >