Prens Harry: Annem gibi eşimin de kurban olmasına izin vermeyeceğim!

Meghan Markle ve Prens Harry / Güney Afrika turu cami ziyareti sırasında çekilen bir kare.
Meghan Markle ve Prens Harry / Güney Afrika turu cami ziyareti sırasında çekilen bir kare.

Sussex Dükü Prens Harry eşi Meghan Markle'ın babasına yazdığı mektubu yayınlandığı gerekçesiyle Mail on Sunday isimli gazeteye dava açtı. Prens açtığı davayla ilgili olarak, ''Annemi kaybettim ve şimdi karımın da aynı muktedir güçler tarafından kurban edilmesine izin vermeyeceğim'' ifadesini kullandı.

Meghan Markle'ın avukatlığını üstlenen hukuk bürosu Schillings'ten yapılan yazılı açıklamada, düşese ait özel bir mektubu yayımlayan Mail on Sunday isimli gazeteye dava açıldığı bildirildi.

Açıklamada, Markle'ın babasına yazdığı mektubun yayımlanması, düşese ve kocası Prens Harry'ye karşı yürütülen "yanlış ve aşağılayıcı haberlerden oluşan bir kampanyanın parçası" olarak nitelendirildi.

Öte yandan Prens Harry de 'bulvar gazetelerine' yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

'Doğru haberciliğe inanıyoruz'

Prens Harry, "Çift olarak basın özgürlüğüne, nesnel ve doğru haberciliğe inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Basın özgürlüğünü, demokrasinin bir köşe taşı olarak gördüklerini belirten Harry, dünyanın, bugünkü halinde buna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Meghan Markle ve Prens Harry basın tarafından sürekli eleştiriliyor
Meghan Markle ve Prens Harry basın tarafından sürekli eleştiriliyor

'Eşim kurban oldu'

Harry, "Maalesef karım, sonuçlarını hiç düşünmeden bireylere karşı kampanya yürüten İngiliz bulvar basınının son kurbanlarından biri oldu. Gebeliği ve yeni doğan oğlumuzun yetişmesi boyunca son bir yılda tırmanışa geçen acımasız bir kampanya var. Bu pervasız propagandanın, özellikle de bilinçli olarak yanlış ve kötü niyetli olduğunda, insani bir bedeli var" değerlendirmesinde bulundu.

Meghan Markle'ın hamilelik döneminden bir kare
Meghan Markle'ın hamilelik döneminden bir kare

Annesini hatırlattı

Şimdiye kadar haklarında yapılan yanlış haberleri düzeltmekte başarısız kaldıklarını belirten Prens Harry, bulvar gazetelerinin de bu durumu suistimal etmeyi sürdürdüğünü ifade etti. Son aylarda bu tür haberlere karşı bir dava hazırlığında olduklarını belirten Harry, hukuki adımı bugün attıklarını kaydetti.

Karısı Meghan Markle'ın durumunu, annesi Lady Diana'nın yaşadıklarına benzeten Harry, "Annemi kaybettim ancak karımın aynı muktedir güçlerin kurbanı oluşuna izin vermeyeceğim" ifadesini kullandı.

Prenses Diana
Prenses Diana
  • Prens Harry'nin annesi Diana, İngiliz bulvar basınının sürekli takibi altında geçirdiği hayatını, 31 Ağustos 1997'de Paris'te 36 yaşındayken yine paparazilerin takibi sırasında tünelde geçirdiği trafik kazasında kaybetmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >