Prens Harry ile Meghan Markle'ın bebeğini maymuna benzeten DJ için soruşturma açıldı

​İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry.
​İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry ilk çocuklarını kucağına aldı. Geçtiğimiz hafta bebeklerini basınla tanıştıran çift ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı. Dük Harry ile eşi Sussex Düşesi Meghan'ın oğlunu şempanze olarak gösteren mesajı dolayısıyla DJ Danny Baker hakkında soruşturma başlattı.

Meghan Markle ve Prens Harry geçtiğimiz mayıs ayında evlendi. Kısa bir süre önce de ilk çocuklarını kucağına alan Meghan 3 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Hastane çıkışı halkı selamlamak yerine, basının karşısına çıkan çift bebeklerini tüm dünya ile tanıştırdı. Ancak ikili ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı.

Hakarete soruşturma

Londra polisinden yapılan açıklamada, Prens Harry ile Meghan Markle'ın bebekleri hakkında "şempanze" diyen DJ Danny Baker'ın sosyal medyada paylaştığı mesaja ilişkin şikayet aldıkları duyuruldu. Açıklamada, rutin bir uygulama olarak şikayetin konunun uzmanı polisler tarafından değerlendirileceği belirtildi.

Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basınla tanıştırdı.
Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basınla tanıştırdı.

Irkçılıkla suçlanıyor

Baker, Twitter hesabında, bir çifti takım elbise, palto ve şapka giydirilmiş bir şempanzeyle bir binayı terk ederken gösteren siyah beyaz bir fotoğrafı, "Kraliyet ailesinin bebeği hastaneden çıkıyor" mesajıyla paylaşmıştı.

Irkçılıkla suçlanan Danny Baker'ın mesajı Sussex Düşesi'nin melez olmasına gönderme olarak yorumlanmış, BBC de DJ'in işine son vermişti. Tepki çeken mesajını silen Baker, yanlış anlaşıldığını savunarak özür içeren yeni bir mesaj paylaşmıştı.

Meghan Markle ve Prens Harry basın karşısına çıktı.
Meghan Markle ve Prens Harry basın karşısına çıktı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >