Recep İvedik 6 Netflix'te değil sadece sinemada yayınlanacak

Recep İvedik 6'nın ne zaman vizyona gireceği henüz belli değil.
Recep İvedik 6'nın ne zaman vizyona gireceği henüz belli değil.

Sinema krizinin çözülmesinin ardından gösterime giren Organize İşler'in devam serisi Sazan Sarmalı vizyona girdikten 2 hafta sonra Netflix'te yayınlandı. Bunun üzerine sinemada yayınlanacak diğer yerli filmlerin Organize İşler'le aynı yolu mu seçeceği merak edilmeye başlandı. Söylentilere göre Netflix 3,5 milyon avroluk bir teklifle Şahan Gökbakar'ın kapısını çaldı. Ancak Gökbakar, Recep İvedik 6'nın sadece sinemada yayınlanması yönünde karar verdi.

Yönetmen Yılmaz Erdoğan'nın 1 Şubat'ta vizyona giren filmi Organize İşler 2'in yayın hakları konusunda anlaşmaya vardığı Netflix, bu kez de bir diğer komedi filmi Recep İvedik 6'nın internet üzerinden yayınlanması için Şahan Gökbakar'a teklif sundu.

Fakat Gökbakar filmini dijital yayın platformuna satmadı. Recep İvedik 6 yayın tarihinin belirlenmesinden sonra sadece sinemalarda olacak.

Filmin afişi.
Filmin afişi.

Mahsun Kırmızıgül de satmıyor

Mahsun Kırmızıgül'ün 1 Mart'ta vizyona girmesi beklenen "Mucize 2 Aşk" filmi için Netflix'le anlaştığı da gelen iddialar arasındaydı. Fakat vizyon tarihi ertelenen filmin önümüzdeki Eylül ayında sinemaseverlerle buluşacak ve sadece sinemada olacak.

Mucize 2 Aşk filminden bir kare.
Mucize 2 Aşk filminden bir kare.

Mucize 2 Aşk filminin fragmanı;


BKM başka film satmadı

BKM de 'Organize İşler Sazan Sarmalı'ndan başka hiçbir filmini VOD platformuna satmadı. BKM'nin bu sezon gösterime girecek olan diğer 4 filmi sinema salonlarında olacak. BKM'nin konuyla ilgili açıklama yaptı.

Organize İşler Sazan Sarmalı', özel bir durumdan dolayı Netflix'e satıldı. BKM, 'Organize İşler Sazan Sarmalı', Netflix'e satmadı, satmıştı. Güney Kore menşeli Mars Cinema Group ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle filmin sinema salonları için akıbetinin ne olacağı, anlaşmazlığın ne zaman son bulacağı belli değilken, satılmış, yayınlanma tarihi belirlenmişti.

Yapımcılar tepki gösterdi

Yapımcı Birol güven Netflix'in Sazan Sarmalı'nı yayınlamasına tepki gösterdi. Güven bu konuyla alakalı sosyal medya hesabından açıklama yaparak bir bildiri yayınladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >