Sabah iksiri: Ilık su ve birkaç damla limon

Limonlu ılık su iksirini, zencefil ya da naneyle de tatlandırmanız mümkün.
Limonlu ılık su iksirini, zencefil ya da naneyle de tatlandırmanız mümkün.

Sabahki kahve menünüzü, limonlu su ile değiştirmeye ne dersiniz? İster alternatif tıp diye düşünün, ister bir tavsiye gibi… Limonun yalnız başına C vitamini depoladığını, suyun da insan vücudu için önemli minerallerden biri olduğunu bilmeyeniniz yoktur.

Güçlü bir antibakteriyel özelliği olan limonlu su, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Limon suyunun sindirimi kolaylaştırıcı olması kilo vermek için de işinize yarar. Limonlu suyun mucizelerini sizin için araştırdık.

Sabah iksiri: Su ve limon!

Her seferinde tazeleyin.

                                    
                                    
                                    Bu işlemi bir sürahide yapıp birkaç gün içmeyi denemek isteyenlere tavsiyemiz; her gün taze yapın. Bu çok zor bir işlem değil. 
Bu arada; suyunuzun içine salatalık dilimleri, nane yaprakları da ekleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun.
Her seferinde tazeleyin. Bu işlemi bir sürahide yapıp birkaç gün içmeyi denemek isteyenlere tavsiyemiz; her gün taze yapın. Bu çok zor bir işlem değil. Bu arada; suyunuzun içine salatalık dilimleri, nane yaprakları da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Her sabah aç karnına…

                                    
                                    
                                    Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına kana kana için.
Her sabah aç karnına… Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına kana kana için.
Şimdi işiniz çok kolay.

                                    
                                    
                                    Bir su bardağı ılık suyun içine yarım limon suyun sıkın.
Şimdi işiniz çok kolay. Bir su bardağı ılık suyun içine yarım limon suyun sıkın.
Limonlu su nasıl hazırlanır?

                                    
                                    
                                    Kaynamaya yakın, ama henüz kaynamamış su kullanın; yani ılık. Soğuk su tavsiye etmiyoruz; çünkü bedenin soğuk suyu işlemesi çok daha uzun sürer. Limonları taze kullanmanızı ve mümkünse pazardan, organik almanızı tavsiye ediyoruz.
Limonlu su nasıl hazırlanır? Kaynamaya yakın, ama henüz kaynamamış su kullanın; yani ılık. Soğuk su tavsiye etmiyoruz; çünkü bedenin soğuk suyu işlemesi çok daha uzun sürer. Limonları taze kullanmanızı ve mümkünse pazardan, organik almanızı tavsiye ediyoruz.
E hadi o zaman, bir bardak su daha için.

                                    
                                    
                                    Güzel bir cilt, sağlıklı organlar ve daha dinç bir hayat için düzenli olarak bol bol su için.
E hadi o zaman, bir bardak su daha için. Güzel bir cilt, sağlıklı organlar ve daha dinç bir hayat için düzenli olarak bol bol su için.
Kilo vermenize yardımcı olur.

                                    
                                    
                                    Belki de en çok ilginizi çeken, altın değerinde bir yarar. Evet, düzenli olarak sabahları içtiğiniz ılık limonlu su kilo vermenize yardımcı olur. Limon güçlü bir arındırıcı ve iltihap söktürücüdür; içerisinde bulunan antioksidan ve C vitamini sayesinde, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulabilirsiniz.
Kilo vermenize yardımcı olur. Belki de en çok ilginizi çeken, altın değerinde bir yarar. Evet, düzenli olarak sabahları içtiğiniz ılık limonlu su kilo vermenize yardımcı olur. Limon güçlü bir arındırıcı ve iltihap söktürücüdür; içerisinde bulunan antioksidan ve C vitamini sayesinde, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulabilirsiniz.
Sağlığınıza destek olur. 

                                    
                                    
                                    Vücudunuz susuz kaldığında bağışıklık sisteminiz yavaşlar, bağırsak sisteminizin düzeni bozulur, enerjiniz azalır, tansiyon sorunu başlar, zihin karışıklığı ve vücut fonksiyonlarınızda yavaşlama meydana gelir. Ancak bünyeniz yeteri kadar suyla dolduğunda, bedeninizin kaybettiği sıvıları ona geri kazandırmış olup bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olursunuz.
Sağlığınıza destek olur. Vücudunuz susuz kaldığında bağışıklık sisteminiz yavaşlar, bağırsak sisteminizin düzeni bozulur, enerjiniz azalır, tansiyon sorunu başlar, zihin karışıklığı ve vücut fonksiyonlarınızda yavaşlama meydana gelir. Ancak bünyeniz yeteri kadar suyla dolduğunda, bedeninizin kaybettiği sıvıları ona geri kazandırmış olup bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olursunuz.
Diş etinize sağlık getirir.

                                    
                                    
                                    Ağız kokusunu gidermek için limon, nane ve yoğurt yiyin. Ağız kokusunun yanı sıra, limon diş ağrıları, dil eti iltihabı ve bunun gibi tüm diş eti rahatsızlıklarına ilaçtır. Ancak burada dikkatli olmanız gereken bir şey var ki, asidik diş minenize zarar verebilir; bu yüzden dişinizi ya limonlu su içmeden önce fırçalayın ya da limonlu su içtikten sonra dişinizi fırçalamak için bir süre bekleyin.
Diş etinize sağlık getirir. Ağız kokusunu gidermek için limon, nane ve yoğurt yiyin. Ağız kokusunun yanı sıra, limon diş ağrıları, dil eti iltihabı ve bunun gibi tüm diş eti rahatsızlıklarına ilaçtır. Ancak burada dikkatli olmanız gereken bir şey var ki, asidik diş minenize zarar verebilir; bu yüzden dişinizi ya limonlu su içmeden önce fırçalayın ya da limonlu su içtikten sonra dişinizi fırçalamak için bir süre bekleyin.
Depresyon riskini azaltır.

                                    
                                    
                                    Limon yiyip mutlu olmayı beklemek olmaz tabii; ancak bedenin besinlerden aldığı enerji, yiyeceklerdeki atom moleküllerden gelir. Pozitif ve negatif yüklü iyonlar sindirimde buluştuğunda, bir etkileşim meydana gelir. Limon negatif yüklü iyon miktarı yüksek olan besinlerdendir ve bu sayede sinirim sisteminde daha fazla enerji sağlar. Aynı zamanda ruh halinizi iyileştirip zihninizi boşaltmanıza yardımcı olan limon suyu, endişe ve depresyon riskini de azaltır.
Depresyon riskini azaltır. Limon yiyip mutlu olmayı beklemek olmaz tabii; ancak bedenin besinlerden aldığı enerji, yiyeceklerdeki atom moleküllerden gelir. Pozitif ve negatif yüklü iyonlar sindirimde buluştuğunda, bir etkileşim meydana gelir. Limon negatif yüklü iyon miktarı yüksek olan besinlerdendir ve bu sayede sinirim sisteminde daha fazla enerji sağlar. Aynı zamanda ruh halinizi iyileştirip zihninizi boşaltmanıza yardımcı olan limon suyu, endişe ve depresyon riskini de azaltır.
Elveda kırışıklıklar…

                                    
                                    
                                    Limonda bulunan vitaminler, kırışıklıları ve siyah noktaları azaltmaya yardımcı olurken sivilceye neden olan bakterilerin yok olmasını sağlar. Limonun içerisinde bulunan C vitamini cildinizi içeriden canlandırıp yeniler. Bedeninizi toksinlerden arındıran limon ile cildinizi hem içeriden, hem dışarıdan temizleyebilirsiniz. Küçük bir tavsiye; yaş ile ortaya çıkan izleri azaltmak için üzerlerine doğrudan limon sürebilirsiniz.
Elveda kırışıklıklar… Limonda bulunan vitaminler, kırışıklıları ve siyah noktaları azaltmaya yardımcı olurken sivilceye neden olan bakterilerin yok olmasını sağlar. Limonun içerisinde bulunan C vitamini cildinizi içeriden canlandırıp yeniler. Bedeninizi toksinlerden arındıran limon ile cildinizi hem içeriden, hem dışarıdan temizleyebilirsiniz. Küçük bir tavsiye; yaş ile ortaya çıkan izleri azaltmak için üzerlerine doğrudan limon sürebilirsiniz.
Cildinize ilaçtır. 

                                    
                                    
                                    Düzenli olarak limonlu su içmek, şişme ve ağrıların esas nedeni olan eklemlerinizde biriken ürik asit de dahil olmak üzere vücudunuzun asidik olmasını engeller.
Limon suyu cildinizin de şifası niteliğindedir; yüzünüzü temizleyebilirsiniz, ellerinizdeki, cildinizdeki yağı temizleyebilirsiniz. Avuç dolusu para verdiğiniz kozmetik temizleme ürünlerinin aksine, az parayla sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.
Cildinize ilaçtır. Düzenli olarak limonlu su içmek, şişme ve ağrıların esas nedeni olan eklemlerinizde biriken ürik asit de dahil olmak üzere vücudunuzun asidik olmasını engeller. Limon suyu cildinizin de şifası niteliğindedir; yüzünüzü temizleyebilirsiniz, ellerinizdeki, cildinizdeki yağı temizleyebilirsiniz. Avuç dolusu para verdiğiniz kozmetik temizleme ürünlerinin aksine, az parayla sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.
Asidikten, alkaliye…

                                    
                                    
                                    Limon yalnız başına asidik iken, bedeninizle buluştuğunda alkalin olur. Bu sayede limonun içindeki mineraller vücudunuzu alkalize etmeye yardımcı olur. Vücudunuzun pH dengesi asidik olduğunda hastalanırsınız. Limon yalnız başına asidik iken, bedeninizle buluştuğunda alkalin olur. Bu sayede limonun içindeki mineraller vücudunuzu alkalize etmeye yardımcı olur. Vücudunuzun pH dengesi asidik olduğunda hastalanırsınız.
Asidikten, alkaliye… Limon yalnız başına asidik iken, bedeninizle buluştuğunda alkalin olur. Bu sayede limonun içindeki mineraller vücudunuzu alkalize etmeye yardımcı olur. Vücudunuzun pH dengesi asidik olduğunda hastalanırsınız. Limon yalnız başına asidik iken, bedeninizle buluştuğunda alkalin olur. Bu sayede limonun içindeki mineraller vücudunuzu alkalize etmeye yardımcı olur. Vücudunuzun pH dengesi asidik olduğunda hastalanırsınız.
Potasyum deposudur.

                                    
                                    
                                    Ayrıca beyin ve sinir sistemini tetikleyen potasyum açısından da çok zengindir. Potasyum da tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Potasyum deposudur. Ayrıca beyin ve sinir sistemini tetikleyen potasyum açısından da çok zengindir. Potasyum da tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

                                    
                                    
                                    Limon C vitamini deposudur ve içerdiği vitaminle bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda büyük destekçidir.
Soğuk algınlığında en büyük destekçilerden olan limon, bazen içtiğiniz ilaçlardan daha etkili olabilir. Limonda bulunan C vitamini, astım ve diğer solunum sorunlarına da iyi gelir. Aynı zamanda, bağışıklık sisteminde büyük rol oynayan demir emilimini arttırır.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Limon C vitamini deposudur ve içerdiği vitaminle bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda büyük destekçidir. Soğuk algınlığında en büyük destekçilerden olan limon, bazen içtiğiniz ilaçlardan daha etkili olabilir. Limonda bulunan C vitamini, astım ve diğer solunum sorunlarına da iyi gelir. Aynı zamanda, bağışıklık sisteminde büyük rol oynayan demir emilimini arttırır.
İdrar söktürür.

                                    
                                    
                                    Ilık içtiğiniz limonlu, idrar yollarınızın temizlenmesini ve yine vücudunuzdaki toksinlerden arınmanızı sağlar. Limonlu suda bulunan sitrik asit, bu detoksa yardımcı olan enzimin etkisini arttırır; bu yüzden limonlu su içtiğinizde toksinleri bedeninizden daha hızlı atabilirsiniz.
İdrar söktürür. Ilık içtiğiniz limonlu, idrar yollarınızın temizlenmesini ve yine vücudunuzdaki toksinlerden arınmanızı sağlar. Limonlu suda bulunan sitrik asit, bu detoksa yardımcı olan enzimin etkisini arttırır; bu yüzden limonlu su içtiğinizde toksinleri bedeninizden daha hızlı atabilirsiniz.
Limonlu su, sindirim dostudur.

                                    
                                    
                                    Limonlu su karaciğerin sindirim için gerekli olan öd sıvısını salgılamasına yardımcı olur. Yanı sıra mineral bakımından zengin olan limon, sindirim sistemindeki toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. 
Sindirim kolaylaştırıcı özelliğiyle reflü, karın şişmesi gibi hazımsızlık belirtilerini rahatlatmasının yanı sıra; her türlü bağırsak rahatsızlığına da iyi gelir. Amerikan Kanser Derneği, kanser hastalarına bağırsak hareketlerini tetiklemesi için sıcak limonlu su içmelerini öneriyor.
Limonlu su, sindirim dostudur. Limonlu su karaciğerin sindirim için gerekli olan öd sıvısını salgılamasına yardımcı olur. Yanı sıra mineral bakımından zengin olan limon, sindirim sistemindeki toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Sindirim kolaylaştırıcı özelliğiyle reflü, karın şişmesi gibi hazımsızlık belirtilerini rahatlatmasının yanı sıra; her türlü bağırsak rahatsızlığına da iyi gelir. Amerikan Kanser Derneği, kanser hastalarına bağırsak hareketlerini tetiklemesi için sıcak limonlu su içmelerini öneriyor.
Haydi, kalkıp önce bir bardak su için.

                                    
                                    
                                    Vücudunuz susuz kaldığında daha fazla yağ depolar; çünkü bu durumda böbrekler karaciğerden yardım ister. Böylece, karaciğer yağ yakma görevini yavaşlatır. İştahı da azaltan su, aynı zamanda açlık hissi uyandırır. Neden bunlara fırsat vereceksiniz ki; iyisi mi kalkıp bir bardak su için.
Haydi, kalkıp önce bir bardak su için. Vücudunuz susuz kaldığında daha fazla yağ depolar; çünkü bu durumda böbrekler karaciğerden yardım ister. Böylece, karaciğer yağ yakma görevini yavaşlatır. İştahı da azaltan su, aynı zamanda açlık hissi uyandırır. Neden bunlara fırsat vereceksiniz ki; iyisi mi kalkıp bir bardak su için.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >