Saç boyası yüzünden suratı tanınmaz hale geldi

İngilizce öğrencisi Estele, değişiklik yapmak isterken neredeyse canından oluyordu.
İngilizce öğrencisi Estele, değişiklik yapmak isterken neredeyse canından oluyordu.

19 yaşındaki genç kız marketten aldığı saç boyasıyla saçını boyadıktan sonra, hayatının kabusunu yaşadı. Genç kızın kafası alerji nedeniyle şişerek 63 santime ulaştı.

Fransa'da yaşayan 19 yaşındaki Estele isimli bir öğrenci, bir süpermarketten aldığı saç boyasının yol açtığı alerji nedeniyle sağlığından oldu.

  • Le Parisien'in haberine göre; 19 yaşındaki genç kız , saç boyasını kullanmadan önce alerji testini yaptı ama test sonuçlarının 30 dakika değil 2 gün beklenmesi gerektiğine dikkat etmedi.

Özellikle alerjik bünyeye sahip bireylerin, kozmetik ürün kullanmadan önce mutlaka bir uzmana başvurması gerekiyor.

56'dan 63 santime

                                    
                                    Genç kız, hastaneye geldiğinde başının çevresi 56'dan 63 santime ulaşmıştı. Hastanede ilaç verilen ve eve gönderilen kadının alerjisi daha da gelişti, dili şişti ve boğulmaya başladı. Öğrencinin durumu ancak hastaneye yatırıldıktan sonra düzelmeye başladı.
56'dan 63 santime Genç kız, hastaneye geldiğinde başının çevresi 56'dan 63 santime ulaşmıştı. Hastanede ilaç verilen ve eve gönderilen kadının alerjisi daha da gelişti, dili şişti ve boğulmaya başladı. Öğrencinin durumu ancak hastaneye yatırıldıktan sonra düzelmeye başladı.
Alerji nedir, neden olur?
Bağışıklık sistemimiz, çevremizde bulunan ve  burun, nefes yolları, bağırsaklar ve deriden giren yabancı ve zararlı maddelere karşı vücudumuzu korumak için çeşitli reaksiyonlar verir. Bu reaksiyonlarla, bağışıklık sistemi hücreleri zararlı maddeleri ortadan kaldırır yada vücuda girmelerini engeller. Alerjide ise, bağışıklık sistemi normalde vücut için zararlı olmayan maddelere karşı, bundan bir miktar farklı; ancak vücut için zararlı olan aşırı bir reaksiyon verir.
Alerji nedir, neden olur? Bağışıklık sistemimiz, çevremizde bulunan ve burun, nefes yolları, bağırsaklar ve deriden giren yabancı ve zararlı maddelere karşı vücudumuzu korumak için çeşitli reaksiyonlar verir. Bu reaksiyonlarla, bağışıklık sistemi hücreleri zararlı maddeleri ortadan kaldırır yada vücuda girmelerini engeller. Alerjide ise, bağışıklık sistemi normalde vücut için zararlı olmayan maddelere karşı, bundan bir miktar farklı; ancak vücut için zararlı olan aşırı bir reaksiyon verir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >