Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ilaç açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilaçlarla ilgili olan erişim sıkıntısı hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca ilaç sıkıntısı yaşayan hastaların direk kendileriyle iletişime geçmeleri gerektiğini bu takdir de bizzat ilgileneceklerini belirtti. 19 Şubat'tan itibaren ilaçlara yüzde 26 oranında zam gelecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilaç fiyatlarıyla alakalı olarak yüzde 26,4 oranında kur güncellemeleri yapacaklarını açıkladı. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Koca, avru kuru güncellemesinin tebliği gereği şubat ayında fiyatlarda belli güncellemeler yapacaklarını söyledi.

'Oranı özellikle verdik'

Koca, "Sektörle geldiğimiz noktada biz bu yıl için 19 Şubat'tan sonra uygulanmak üzere bir sabit oranda anlaşmış olduk. Ortalama avro kuru yüzde 70 ile çarpılarak elde edilen bir oran oluyordu. Bundan sonraki süreçte bunu yüzde 60 olarak uygulayıp, bu yılki zam oranını 26,4 olarak uygulanmasına hep birlikte karar verdik

Önümüzdeki dönemde, bu oranların bundan sonraki süreçte uygulanabilirliği ile yabancı ve yerli üreticilerin bu oranı uygulaması noktasında bir kararlılıkla öngörülebilir bir yatırım sürecine girmelerini arzu ettiğim için bu oranı özellikle verdik. Bu konuda özellikle önümüzdeki dönem uygulama noktasında bir gayret içinde olacağımızı söyleyebilirim." dedi.

İlaçların fiyatı artıyor.
İlaçların fiyatı artıyor.

İlaç erişimiyle ilgili de konuştu

Katıldığı bir televizyon programında ilaçların erişimi noktasında yaşanan sıkıntılarla ilgili de konuşan Koca, vatandaşı zora sokan her turlu durumun ortadan kaldırılacağını belirtti. Aynı zamanda hastaneleri de markalaştırmak istediklerini söyleyen Bakan, "8 branş hastanesinin toplam yatak kapasitesi 3 bin 623 olacak" dedi.

Kış aylarında tüketilmesi gereken sebzeler

Sağlık ve ilaçlarla ilgili olan bu haberimize sağlığınızı daha rahat korumanız için bu kış aylarında tüketmeniz gereken yiyecekleri de ekliyoruz.

  1. Karnıbahar
  2. Kırmızıturp
  3. Ispanak
  4. Brokoli
  5. Havuç
  6. Kereviz
  7. Lahana

Ayrıca içecek önerisi de veriyoruz. Kış aylarının vazgeçilmezi ve en sağlıklısı salep. Daha fazla içerik için GZT.com Instagram hesabımızı takipte kalın.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >