Sağlık Bakanlığından Aref Ghafouri açıklaması

​Sağlık Bakanlığından Aref Ghafouri açıklaması
​Sağlık Bakanlığından Aref Ghafouri açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri'nin tedavisine sorun olabilecek tüm engellerin ortadan kaldırıldığını belirtti.

Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışması ile ünlenen Aref Ghafouri, gösterilerinde kullandığı kobra yılanının kendisini ısırması sonucu Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Ghafouri'nin sağlığına kavuşabilmesi için panzehir iğnesinin 8-12 saat içerisinde Mısır'dan alınması gerekiyor. Mısır'ın, Türk vatandaşlarına uyguladığı vize uygulaması ise bu duruma engel oluyordu.

Sağlık Bakanlığından Aref Ghafouri açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri'nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Aref Ghafouri'nin 15 Temmuz 2018 tarihinde Antalya'da evinde beslediği Naja Haje Legionnis (Moroccon Cobra) yılanı tarafından ısırıldığı belirtilerek söz konusu olayla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

Aref Ghafouri, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edilmiştir. Aref Ghafouri'nin, yılan ısırması hadisesi üzerine hemen Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış ve tedavisine başlandığı vurgulanarak şöyle denildi:

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri vasıtası ile yılan zehirlenmelerine karşı antidot temini için hemen harekete geçmiştir. Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda andidotun Mısır'da olduğu bilgisine ulaşılmış, hasta kendi bilgisi ve isteği ile Mısır'a gitmek üzere özel bir firmadan uçak ayarlaması yapmıştır.

Mısır'ın gerekli vize işlemlerinde ağır hareket etmesi üzerine bir yandan Dışişleri Bakanlığımız ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz temaslarını sürdürmüş, diğer yandan da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz, antidot temini için Fransa ile temasa geçmiştir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >