Sean Penn, Cemal Kaşıkçı cinayeti için Türkiye'ye geldi

​Oscar ödüllü ünlü aktör Sean Penn, Cemal Kaşıkçı cinayetini belgeselleştirmek için Türkiye'ye geldi.
​Oscar ödüllü ünlü aktör Sean Penn, Cemal Kaşıkçı cinayetini belgeselleştirmek için Türkiye'ye geldi.

Ünlü oyuncu Sean Penn, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili belgesel için Türkiye'ye gelerek Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda çekim yaptı.

Oscar ödüllü ünlü aktör Sean Penn, Cemal Kaşıkçı cinayetinin detaylarını araştırıp bir belgesel hazırlamak üzere İstanbul'a geldi.Kamera ekibi ile birlikte İstanbul'a gelen ünlü aktör, Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda çekim yaptı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldüğü itiraf edilse de, cinayet hakkındaki detaylı bilgilere hala ulaşılamadı.
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldüğü itiraf edilse de, cinayet hakkındaki detaylı bilgilere hala ulaşılamadı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, nişanlısıyla evlenebilmesi için gereken evrakları almak için 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdi ve bir daha çıkamadı. Türk yetkililer isim vermeden yaptıkları açıklamalarda Kaşıkçı'nın başkonsoloslukta öldürüldüğünü iddia etti.

  • Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir?
  • Hatice Cengiz Bursa doğumludur. Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın evlenmek üzere olduğu nişanlısı Cengiz, Türkiye'de 2013 yılında İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 2014 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde eğitimine devam etti ve 2017 yılında mezun oldu. Orta Doğu üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Umman Sultanlığı konusunda akademik çalışma yapmıştır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.


Riyad bu açıklamaları reddetse de, sonunda Kaşıkçı'nın 'sorgu sırasında çıkan bir kavgada kazara öldüğünü' kabul etti.

  • Sean Penn kimdir?
  • 17 Ağustos 1960'da Santa Monica'da dünyaya geldi. Çocukluğunu "Süper 8" kameralarla çeşitli kısa filmler çekerek geçiren Penn’in amacı, genç yaşlarda hukuk eğitimi almaktı; ancak kararını değiştirerek Los Angeles Repertory Theater'a başvurdu. Başvurusunun onaylanmasıyla Los Angeles'a gitti ve Peggy Feury'den aktörlük eğitimi aldı.
  • Profesyonel olarak ilk performansını Barnaby Jones isimli dizide veren başarılı isim, New York'a yerleşti ve burada bir tiyatroda oyunculuk yaptı. 1982 yılında Fast Times at Ridgemont High filminde Jeff Spicoli karakteriyle üne kavuştu. 1983 yapımı hapishane draması Bad Boys'da yine benzer bir karakteri canlandırdı. Gişede pek başarılı olmayan bu filmler eleştirmenlerin dikkatini Sean Penn üzerinde yoğunlaştırmaya yetti. John Schlesinger'ın 1985'de yapımı politik-drama The Falcon and the Snowman'da canlandırdığı uyuşturucu müptelası devlet ajanı rolüyle çok tutuldu.
  • Madonna ile evli olduğu 1985-1989 yılları boyunca magazin basınının en önemli malzemelerinden olan Penn, eşi ile 1987 yapımı Shangai Surprise'da rol aldı; çift, filmin gişede iflas etmesinin ardından boşandı.
  • Kendisini yönetmenliğe adayan Penn, çok sayıda başarılı projeye imza attı. 2001 Yapımı I'm Sam, 2003 yapımı 21 Grams ve Clint Eastwood'un yönettiği Mystic River, 2004 yapımı The Assassination oh Richard Nixon ve 2005 yapımı The Interpreter gibi önemli filmlerde rol alan Amerikalı aktör kariyeri boyunca birçok başarı elde etti ve ödüller kazandı.


Belgesel yapmaya hazırlanıyor

                                    
                                    Sean Penn'in Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir belgesel çekmeye hazırlanıyor.
Belgesel yapmaya hazırlanıyor Sean Penn'in Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir belgesel çekmeye hazırlanıyor.
Konsoloslukta çekim yaptı 

                                    
                                    Kamera ekibi ile birlikte İstanbul'a gelen ünlü aktör, Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda çekim yaptı.
Konsoloslukta çekim yaptı Kamera ekibi ile birlikte İstanbul'a gelen ünlü aktör, Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda çekim yaptı.
Kaşıkçı'nın nişanlısıyla da görüşecek

                                    
                                    Ünlü aktörün Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile de bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.
Kaşıkçı'nın nişanlısıyla da görüşecek Ünlü aktörün Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile de bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >