Seçimin en genç adayı: 19 yaşında muhtar oldu

19 yaşında muhtar oldu.
19 yaşında muhtar oldu.

31 Mart Yerel Seçimleri geride kaldı. Ancak, muhtarlık seçimleriyle alakalı güzel haberlerde gündemdeki yerini aldı. Kars'ın ilçesi Arpaçay'a 5 kilometre uzaklıktaki 50 hane, 250 nüfuslu Carcı köyünde yaşayan Yeter- Metin İnce çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan Kayhan İnce, 19 yaşında muhtar oldu. Genç muhtar, ''Köyüm için çok çalışacağım'' dedi.

Muhtar seçildikten sonra okul arkadaşları başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafından tebrik ve telefonlar aldığını söyleyen İnce, hem devraldığı görevini hem de eğitimini birlikte başarıyla sürdüreceğini ifade etti.

Dürüst ve çalışkan olduğu için seçildi

Dürüst ve çalışkan olduğu için köy halkının kendisini muhtar gösterdiğini, ailesinin de desteği ile bu görevi kabul ettiğini vurgulayan İnce şunları söyledi:

"Köyümün sorunlarını biliyorum. Bunları tek tek çözeceğim. Daha şimdiden girişimlerde bulundum. İlk etapta köyün alt yapısını ve yolunu yapmak istiyorum. Burada imkânlar kısıtlı. Televizyonlarda izlediğimiz hayalimdeki o doğal köyü yaşatmak istiyorum. Köyümüzde yaşayan gençlerin sosyal alanları yok. Onlara bol bol spor yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri alanlar oluşturacağım. Atalarımızın da dediği gibi akıl yaşta değil, baştadır.

Kayhan İnce, mazbatasını aldı.
Kayhan İnce, mazbatasını aldı.

'Bu seçimde kavga olmadı'

İnce, ''Gençler hayatın her alanında olduğu gibi, siyasete de atılmalı. Çok heyecanlıyım. Aldığım bu büyük sorumluluğun üstesinden geleceğim. Köyüm için çalmadık kapı bırakmayacağım. Türkiye'nin dört bir tarafındaki özellikle metropol kentin belediye başkanlarının yardımlarını bekliyorum."Kendisinden önceki seçimlerde genelde küslükler ve kavgalar yaşandığını sözlerine ekleyen Carcı, "Bu seçimde hiç böyle bir şey olmadı. Herkes beni seviyor ve yardımcı olmak istiyor. Aslında bütün muhtarlıklar el değiştiğinde böyle olmalı. Umarım bu Türkiye'nin dört bir tarafına yayılır."

Muhtar ve ailesi.
Muhtar ve ailesi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >