Şeker hastalığının çaresi bulundu! Duyunca siz de çok şaşıracaksınız

Şeker
Şeker

Tokyo’daki Toho Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırmada, şeker hastalığının çaresi bulundu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Toho Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmada, bir gecelik uykusuzluğun bile diyabet riskinin bariz şekilde artmasına yettiği belirlendi.

Nedeni uykusuzlukmuş!

Fareler üzerinde yapılan araştırmada, uykusuz bırakılan denek farelerin tansiyonu ve karaciğerlerindeki trigliserid düzeyi yükseldi. Trigliserid, kanda bulunan yağlardan biridir ve kandaki trigliserid seviyesinin yüksekliği, diyabete nenen olan insülin direncini de tetikleyebilir. Uykusuzluk aynı zamanda farelerin metabolizmasındaki karaciğer enzimlerinde de değişikliğe neden oldu.

Dünya genelinde yaklaşık 450 milyon diyabet hastası var. İlacın yanı sıra, doktorların en önemli tavsiyesi de sağlıklı bir yaşam tarzı... Araştırmalar gösteriyor ki,

şeker hastalığının ilacı uyku ve beslenme şekli...

İsveç'teki Chalmers Teknoloji Üniversitesi ile Danimarka Kanser Araştırmaları Merkezi'nin ortak çalışmasında ise, şeker hastalığı bulunmayan yaklaşık 55 bin kişinin beslenme alışkanlıkları büyüteç altına alındı.

Kepekli ürünlere dikkat!

Deneklerden, her gün yedikleri esmer ekmeğin yanı sıra; yulaf ezmesi ve müsli karışımları gibi besinler de buna dahil, kepekli besinlerin listesini yapmaları istendi. 15 yıl sonra ise denekler kontrol edildiğinde, her gün düzenli olarak kepekli besin tüketenlerin tip 2 diyabete yakalanma riskinin hayli düşük olduğu saptandı.

Araştırmanın baş yazarı Rikard Landberg, önemli bir noktaya dikkat çekiyor: "Kepekli ürünler söz konusu olduğunda tüm araştırma sonuçları gayet açık: Bugüne kadar yapılan hiçbir araştırmada, bunların insan sağlığına olumsuz etkisi olduğuna dair bir sonuca rastlanmamıştır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >