Sıfır Bir sinema filmi oluyor

BluTV yapımı internet dizisi: Sıfır Bir
BluTV yapımı internet dizisi: Sıfır Bir

Yayın hayatına YouTube'da başlayan Sıfır Bir dizisi gelecek dönem yayınlanacak 6. sezonun ardından final yapmaya hazırlanıyor.

İlk bölümleri çok düşük bütçelerle çekilen Sıfır Bir, internet izleyicilerinde karşılık bulunca yine internet dizi platformu olan Blu TV'de yayınlanmaya başlamıştı.

Giderek fenomen haline gelen dizinin kadrosunda her ne kadar usta oyuncular olmasa da karakterlere hayat veren isimler çok beğenildi.

Dizinin bitiyor olması izleyiciler tarafından tepkiyle karşılansa da yönetmen Kadri Beran Taşkın Sıfı Bir'in sinema filmi olacağı müjdesini verdi.

  • Dizinin başrol oyuncusu Savaş Satış ve yönetmen Kadri Beran Taşkın, konuk oldukları bir programda dizinin geleceği ve finali tarihi hakkında açıklamalar yaptı.

Adana varoşlarında geçen hikayesiyle Sıfır Bir izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı.
Adana varoşlarında geçen hikayesiyle Sıfır Bir izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı.

YouTube'dan BluTV'ye...

Yayın hayatına oldukça kısıtlı imkanlarla YouTube'da başlayan Sıfır Bir dizisi kısa sürede 1 milyonun üzerinde izlenme rakamlarına ulaştı. Adana'nın varoşlarında çekilen ve getto hayatını konu alan dizinin bu yükselen grafiği büyük yapım şirketleri ve televizyon kanallarının dikkatini çekmeye yetti.

YouTube'da geçirdiği 2 başarılı sezonun ardından yine bir diğer dijital yayın platformu olan BluTV'ye geçen Sıfır Bir, aldığı yatırım ve bütçe artışı ile standart dizilerin prodüksiyon kalitesine de ulaştı.

Sıfır Bir final yapıyor

Sıfır Bir özellikle sosyalmedyada ve genç nüfus karşısında oldukça ilgi gördü. Buna birçok sebep sayabiliriz fakat dizinin hikayesi ve gerçekliğe yakınlığı birçok genci hikayesine ortak etmeyi başardı.

Televizyon dizilerine nazaran daha kısa bölümleri ve sezon aralıkları bulunan Sıfır Bir geride bıraktığı 5 sezon sonrasında final yapmaya hazırlanıyor. Yönetmen Taşkın, daha öncesinde birçok kez final yapacağı iddia edilen projenin, önümüzdeki dönem 6. sezonun yayınlanmasıyla birlikte final yapacağını açıkladı.

Yönetmen Kadri Beran Taşkı ve Savaş Satış'ın konuk olduğu Kayıt Dışı programı.
Yönetmen Kadri Beran Taşkı ve Savaş Satış'ın konuk olduğu Kayıt Dışı programı.

Sıfır Bir'in film senaryosu yazılmaya başlandı

Son sezon ile izleyicilerin karşısında olan Sıfır Bir'in yönetmeni Kadri Beran Taşkın ve başrolü Savaş Satış, geçtiğimiz 6 yılı, Sıfır Bir'in hayatlarında neleri değiştirdiğini, bundan sonrası için planlarını, sette yaşadıkları eğlenceli anları YouTube'da yayınlanan Kayıt Dışı programına anlattı. İlk oyunculuk deneyimleri ve ilk yönetmenlik tecrübelerini bu dizide kazanan ikili, hayatlarının nasıl değiştiğini yaşadıkları çarpıcı örneklerle açıkladı.

Programının tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Milyonlarca hayran kitlesine sahip bir dizi olmanın zorluklarından bahseden yönetmen Kadri Beran Taşkın, dizinin final yapacağını duyan izleyiciler tarafından birçok tepkiye maruz kaldığını dile getirdi. Sıfır Bir'in bu kadar çok sevilmesini dizinin hikayesine bağlayan Taşkın, izleyicilere müjdeli haberi verdi. 6. sezonun ardından final yapacak dizi yine aynı kadroyla sinemaya uyarlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >