Sıla-Ahmet Kural davasında mahkeme kararını verdi: 16 ay hapis cezası

Ahmet Kural ve Sıla arasında görülen dava bugün sonuçlandı.
Ahmet Kural ve Sıla arasında görülen dava bugün sonuçlandı.

Şarkıcı Sıla ve oyuncu Ahmet Kural arasında yaşanan kavga sonrası taraflar mahkemelik olmuştu. Daha sonra darp edildiği gerekçesiyle Ahmet Kural'dan davacı olan Sıla, Kural'ın hapis cezası ile yargılanmasını talep etmişti. Türkiye'nin ilgisini çeken dava bugün sonuçlandı. Mahkeme Ahmet Kural'a 16 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem arkadaşı olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basityaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı.

Ahmet Kural ve Sıla davada hazır bulundu

Taraflar bugün görülecek ilk duruşma için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Adliyeye girdiği anlarda rahat tavırları dikkat çeken Kural'ın yanı sıra Sıla'nın gergin halleri ve zayıflamış görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. Davanın başlamasının ardından ilk ifadeye başlayan Ahmet Kural oldu.


Dava sonuçlandı Ahmet Kural'a hapis cezası

Sıla ile Ahmet Kural arasında yaşanan davanın sonucunda oyuncuya 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Kural, mahkemede masum olduğunu ve kendisine iftira atıldığını söyledi.
Kural, mahkemede masum olduğunu ve kendisine iftira atıldığını söyledi.

Ahmet Kural'ın ifadesi ortaya çıktı

Davada son sözü sorulan Ahmet Kural son sözünde “Bana uyuşturucu kullandığım şekilde iftira atıldı. Hem bana hem de müştekiye test yapılmasını istiyordum. Kimin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı ortaya çıkacaktır. Son olarak ise ben kimseyi darp etmedim. Tehdit etmedim. Hakaret etmedim. Masumum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >