Daha önce kokoreçin sağlıklı olduğunu duymuş muydunuz?

Kokoreç'in insan sağlığı açısından bilinmeyen birçok faydası bulunuyor.
Kokoreç'in insan sağlığı açısından bilinmeyen birçok faydası bulunuyor.

● Ünlü Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, kokoreç ile ilgili bilinen tüm olumsuz algıyı yıkacak açıklamalarda bulundu.

● Dr. Dizdar, Kokoreçin bilinenin aksine sağlıklı olduğunu ve şiddetle tüketilmesi gerekliliğini vurguladı.

● Dizdar, kokoreç ile vücudunuz bir şekilde ağızdan aşılanma yoluyla dışarıdaki uyaranlara olumsuz durumlara karşı kendini koruyabilir hale gelir'' dedi.

● Kokoreçin bilinmeyen faydalarını sıralayan ünlü doktor, içerisinde bulunan serotonin hormonu sayesinde mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.


Kokoreç Türkiye'nin en çok tüketilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Her ne kadar çok tüketiliyor ve seviliyor olsa da sağlık açısından birçok sorun oluşturduğu gerekçesiyle de bazıları kokoreçe pek sıcak bakmıyor. İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, toplumda oluşan 'kokoreçsağlıksızdır' algısını yıkarak aksine sağlıklı olduğunu, son 5 yıl boyunca yaptığı açıklamaları dayanak göstererek açıkladı.

Türkiye'de sokak lezzetleri denilince akla ilk kokoreç gelir.
Türkiye'de sokak lezzetleri denilince akla ilk kokoreç gelir.

Vücut mikrop ihtiyacını kokoreç ile gideriyor, tıpkı aşılarda olduğu gibi

Sakatat diye tabir edilen, hayvanların diğer bölgelerine göre nispeten daha dikkatli ve titizlikle temizlenerek tüketilmesi gereken bölgelerinden yapılan yiyeceklere insanlar temkinli yaklaşıyor. Özellikle dışarıda yapılan kokoreç, uykuluk ve işkembe gibi yemekler her ne kadar lezzetli olsa da çok güvenilmeyen restoranlarda tüketilmiyor. Ünlü Onkoloji Uzmanı YavuzDizdar, bu konudaysa şu tezini ortaya atıyor;

İnsan vücudunun proteine ihtiyaç duyduğu kadar mikroplara da ihtiyacı var.

Dizdar, haftada bir- iki kez kokoreç veya mumbar yenilmesini önerdi. Dr. Dizdar, “Kokoreç ile vücudunuz bir şekilde ağızdan aşılanma yoluyla dışarıdaki uyaranlara olumsuz durumlara karşı kendini koruyabilir hale gelir” dedi.

Ünlü Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar.
Ünlü Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar.

Dr. Yavuz Dizdar, son 5 yıldaki okuma ve incelemeleri sonucu kokoreç konusunda 'Bilgi analizi' yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“İnsan vücudu sindirim sistemi tamamen mikroplar üzerinden çalışıyor. Siz eğer vücudunuzda oluşan bu mikrop eksikliğini kokoreç veya işkembe ile yerine koyamazsanız; sindirim sisteminizin düzelmesini beklemeyin.

O bozukluk bütün vücudunuza bundan sonra da genel olarak aksediyor. Dolayısıyla kokoreç, iyi bir şeydir. Siz bunu haftada iki kere de yiyebilirsiniz. İnanın şifa veya ara öğün niyetine sırf vücudunuzun ihtiyacını giderme adına da yiyebilirsiniz. Kokoreç konusunda erişim açısından bir sıkıntı yok. İçindeki mumbar sizi aşılar. Bu kesinlikle doğrudur. Yani vücudunuz bir şekilde ağızdan aşılanma yoluyla dışarıdaki uyaranlara olumsuz durumlara karşı kendini koruyabilir hale gelir.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >