Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi 20 bin kişiyi ağırladı

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi.
Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi.

2000 yılında müzeye çevrilen Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi, Kurban Bayramı'nda 20 bin kişiyi ağırladı. Müzenin yıl sonuna kadar 500 bin kişiyi ağırlaması öngörülüyor.

Son yıllarda ziyaretçi sayısı giderek artan tarihi yapı, Türkiye'nin kuzey ucuna gelen turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Sinop'ta 13 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve hapishane olduğu dönemde "Anadolu'nun Alkatrazı" nitelendirmesi yapılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi, Türkiye'de dark turizmin (daha önce felaketlerin ya da ürkütücü olayların yaşandığı yerlere yapılan seyahatler) önemli yerleri arasında gösteriliyor.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor
Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor

'Kent turizmine önemli katkılar sunuyor'

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, geride kalan dört günlük Kurban Bayramı tatilinde 20 bin kişinin ziyaret ettiği müzenin, yıl sonuna kadar 500 bin kişiyi ağırlaması öngörülüyor.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, tarihi cezaevinin kent turizmine önemli katkılar sunduğunu söyledi. Kentin en fazla ziyaret edilen turizm merkezlerinden birinin cezaevi olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, "Bu tarihi yapımızı koruma anlamında restorasyon çalışmaları olacak. Biz inanıyoruz ki çalışmalar tamamlandığında ziyaretçi sayısı iki kat artacaktır." diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >