Sivrisinek ısırığına doğal krem: Alternatif olabilecek mi?

Sivrisinek ısırığı özellikle yaz aylarını kabusa çeviriyor.
Sivrisinek ısırığı özellikle yaz aylarını kabusa çeviriyor.

Sivrisinek ısırığı sonrası bitmek bilmeyen kaşıntılar tüm gece bizi huzursuz edip uyku düzeninin bozulmasına sebep olur. Yaz aylarını kabusa çeviren sinek ısırığından kurtulmak için birbirinden farklı alternatif yöntemler deneriz. Ancak bazı yöntemler etkili sonuç vermeyebilir. Gıda Mühendisi Erdem Öner, bu konuyla alakalı olarak doğal bir krem hazırladı ve sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

Özellikle yaz aylarında sivrisinek ısırığına çok fazla maruz kalırız. Sinek ilaçlarıyla korunmaya çalışırız ancak çoğu zaman bu bile fayda etmeyebilir. İlaç dışında başvurduğumuz çok fazla alternatif yöntem var.Bu yöntemlerden birisi de doğal yollarla hazırlanan kremler. Ancak bu kremlerinde ne kadar fayda sağlayacağı merak konusu.

Doğal krem nasıl yapılır?

Gıda Mühendisi Erdem Öner, sivrisinek ısırıklarından korunmak için doğal krem önerisinde bulunarak, yapılışına dair detayları sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o detaylar;

  • - 20 gram badem kremine 7 damla doğal okalüptüs veya lavanta yağı ile 5 damla ceviz yağı damlatarak karıştırın. Karışımı koyduğunuzun kavanozun kapağını kapatarak fırında 65 derecede 20 dakika bekletin.
  • - Fırında bekletmenin önemi, cilde uygulanacak kremin minik bir ısıl işlemle daha dayanıklı ve uzun ömürlü hale getirmektir. Aksi taktirde yüksek sıcaklık ile yağlar okside olup bozulabilir.

Erdem Öner'in sosyal medya hesabından paylaştığı doğal krem
Erdem Öner'in sosyal medya hesabından paylaştığı doğal krem

  • - Badem yağı cilde zarar vermediği için rahatlıkla kullanılabiliyor.
  • Alternatif yağ olarak hindistancevizi yağı da kullanabilirsiniz.

Badem yağı cildi rahatlatan bir özelliğe sahip
Badem yağı cildi rahatlatan bir özelliğe sahip
  • - Poşet çayları sivrisinek ısırığı sonrası bölgede şişme olmaması için kullanabilirsiniz. Çayda yer alan gallat bileşikleri şişmeyi engelleyebilir.
  • - Fesleğen cildi rahatlatıyor. Bu yüzden yaprakları ile cildinizi ovabilirsiniz.

Fesleğenin yaprakları sinek ısırığına iyi geliyor
Fesleğenin yaprakları sinek ısırığına iyi geliyor
  • - Aloe vera yetiştiriyorsanız jel kısmını ısırılan yere sürün.
  • - Sadece su ile seyreltilmiş lavanta yağı spreyleri de işe işinize yarayabilir.
  • - Kapı ve pencere girişlerine saksılara fesleğen, reyhan bitkileri koymak sivrisinekleri uzaklaştırmanıza yardımcı olabilir.
  • - Bahçesi olanlar sivrisinek kovucu melisa, biberiye ve idis otu yetiştirebilir.
  • - Kullandığınız ve çöpe atılmak üzere olan yarım limon kabuğunun içine karanfiller yerleştirip, ovalayarak odanızda bulundurun.

Limon sinek ısırığına iyi geliyor
Limon sinek ısırığına iyi geliyor

Bazı uyarılar da var

Gıda mühendisi Erdem Öner, kremin yapılış tarifini verdikten sonra bazı uyarılarda da bulunmayı ihmal etmedi. Öner, ''Özellikle bebeklere kullanmadan önce tüm bunları mutlaka doktorunuza başvurun. Tüm bu maddelerin birine veya birkaçına alerjiniz varsa lütfen kullanmayın'' dedi.

Hamileler daha çok maruz kalıyor

Hamilelerin sivrisinek ısırığına maruz kalma riski de hamile olmayan kadınlarla karşılaştırıldığında daha yüksek.

Araştırmacılara göre, gebeliğin son safhalarında olan kadınların nefes verme oranı yüzde 21 artıyor ve karbondioksit sivrisinekleri çekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >