Sosyal medyada çığ gibi büyüyen çağrı: Ağaç dikme bayramı ilan edilsin

Ağaçlandırma çalışmalarının gelecek nesillerin daha güzel bir dünyada yaşaması adına arttırılması gerekiyor.
Ağaçlandırma çalışmalarının gelecek nesillerin daha güzel bir dünyada yaşaması adına arttırılması gerekiyor.

Küresel ısınma orman yangınlarını arttırarak, yeşil alanları yok etmeye başladı. Bu alanların yok olması gelecek için de büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu konuyla alakalı bir çalışma yapmak isteyen YouTuber Enes Şahin Twitter üzerinden bir kampanya başlattı. ''Ağaç dikme bayramı ilan edilsin'' sloganıyla tweet atan Şahin'in bu paylaşımı kısa sürede büyüyerek, destek mesajları aldı.

Günümüzde küresel ısınmanın etkilerinden dolayı çevrenin yapısı gittikçe bozulmaya başladı. Bu bozulmayı ağaçlandırmanın azalmaya başlaması da etkiledi.

Bu konuyla ilgili olarak, Mikrofesto kanalıyla adını duyuran YouTuber Enes Şahin Twitter hesabından bir çağrıda bulunarak, ''Ağaç dikme bayramı ilan edilsin'' dedi. Şahin'in bu talebine ünlüler de dahil olmak üzere birçok kişi destek verdi.

Ağaç dikme bayramı için çağrı yapıldı

Ağaçlandırmanın azalması gelecekle ilgili büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Bu konuyla ilgili her ne kadar çalışmalar yapılsa da yetersiz kalabiliyor.

Ağaçlandırmanın önemine değinmek için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatan YouTuber Enes Şahin, ''Bir fikrim geldi. Biz neden "Ağaç Dikme Bayramı" ilan etmiyoruz. Her yıl bir gün ayıralım, çoluk çocuk maaile, 82 Milyon ağaç dikelim. Hem dünyaya örnek olalım hem gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım'' dedi. Şahin'in bu tweeti sosyal medya üzerinde kısa sürede yanıt buldu ve destek paylaşımları gelmeye başladı.

Ağaç bayramı fikri nereden çıktı?

Sosyal medya üzerinden başlattığı ağaç dikme kampanyası ile dikkati çeken Enes Şahin bu konuyla ilgili ilk kez GZT'ye konuştu. Şahin yaptığı açıklamada,

''Ağaçlandırmanın azalması tehlikeli bir durum haline gelmeye başladı. 'Biz neden bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapmıyoruz?' diye düşündük. Gezi olaylarıyla birlikte bu konunun suistimal edildiğini gördüm. Ben Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi bir 'ağaçlandırma bayramı' olsun istiyorum. Ramazan Bayramı kapsamında rutin olarak ne yapıyorsak bunun aynısını ağaç bayramı adı altında da yapalım.

Hep birlikte ağaç dikmeye, sulamaya gidelim istiyorum. Bu yüzden böyle bir çağrıda bulundum ve bu sosyal medya üzerinden karşılık gördü. Günümüzde orman yangınlarının da artmasıyla birlikte ülkemizdeki ağaç sayısı azalmaya başladı. Bunun önüne geçmek istiyoruz'' diyerek projenin çıkış amacını belirtti.

Enes Şahin /YouTuber
Enes Şahin /YouTuber

'Orman bayramı olduğunu biliyorduk'

Ağaç bayramıyla ilgili açıklamalarda bulunan Enes Şahin, ''Biz bir orman bayramı olduğunu biliyoruz. Ancak milli bir bayram olup, bu kapsamda ülkede tatil ilan edilirse eğer, hafta içi ve hafta sonu işte olanlar o gün izinli sayılıp sadece bir gününü ağaç dikmeye ayırabilirler. Bu da insanların bulundukları ilçelerde ağaç kalkınma çalışmasına büyük bir katkı sağlamış olur. 82 milyonluk bir nüfusta herkesin aynı gün gidip ağaç dikmesi çok büyük bir anlam ifade ediyor. Ulusal anlamda baktığımızda da böyle bir bayramın ilan edilmesi dünya çapında, ülkemiz adına önemli katkılar sağlayacaktır'' dedi.

'Örnek teşkil edecektir'

Enes Şahin'in basın danışmanı olan Abdi Baktur, ''Ağaç dikme bayramı olursa eğer, bunun diğer ülkelere de örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz. Bu olayın siyasi bir eğilim haline gelmesini istemiyoruz. Şu anda bu kampanyaya oldukça yoğun bir ilgi var. Ünlü isimlerde dahil olmak üzere çok fazla destek geldi. 55 bin üzerinde tweet atıldı. Türkiye genelinde bir etikete 55 bin tweetin gelmesi çok büyük bir rakam'' diyerek geniş kitlelere ulaştıklarını ifade etti.

Sosyal medyadan destek mesajları geldi

Enes Şahin'in sosyal medya üzerinden başlattığı 'ağaç dikme bayramı' çağrısı kısa sürede büyük bir kitleye ulaşmayı başardı. Bu çağrıya milletvekilleri başta olmak üzere bazı sanatçılardan da destek geldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >