Sosyal medyada Netflix 'film önerisi' isteyen siyasi olur mu?

Netflix.
Netflix.

Ordu belediye başkanı Mehmet Hilmi Güler, diğer siyasilerden görmeye alışık olmadığımız bir şekilde sosyal medya hesaplarını kullanmaya devam ediyor. Özellikle seçim sürecinde birçok adayın genç nüfusa ulaşmak için sosyal medyayı kullandığına şahit olmuştuk. Fakat seçimleri kazanmasına rağmen Hilmi Güler, hala takipçilerinden kopabilmiş değil. Başkan geçtiğimiz günlerde takipçilerinden film tavsiye etmelerini istedi, sonrasında da gelen önerileri bir bir cevapladı.

Belediye seçimleri süresi boyunca birçok belediye başkan adayının sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarına şahit olmuştuk. Bazıları bu tutumlarında başarılı olsa da birçoğunun yeni medya propagandaları vatandaşlar üzerinde pek etki oluşturmamıştı. Fakat seçimlerin üzerinden oldukça uzun süre geçmiş olmasına rağmen sosyal medyadaki enerjiyi devam yakalayan belediye başkanları kullanıcılarla etkileşimini sürdürmeye devam etti. Ordu belediye başkanı Mehmet Hilmi Güler, geçtiğimiz gün Twitter takipçilerinden film önermelerini istedi. İlk başta şaşıran takipçiler, daha sonra başkan ile film eleştirisine başladı.

Ordu Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, takipçilerinden film önermelerini istedi.
Ordu Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, takipçilerinden film önermelerini istedi.

Başkana güzel bir film önerin arkadaşlar

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde daha sonrasında sosyal medyada çok konuşulacak 'Netflix film önerisi' akımını başlattı. Daha çok sosyal medya kullanıcılarında görmeye alıştığımız bu tabiri ilk kez bir siyasiden duyan diğer Twitter kullanıcıları ilk başta olayı pek anlayamasa da daha sonra Güler'e birbirinden güzelfilmler önermeye başladı. Hatta Güler, vaktinin kısıtlı olduğunu o yüzden güzel filmler beklediğini dile getirdi. Neyse sözü daha fazla uzatmadan Ordu Belediye Başkanı Güler ile sosyal medya kullanıcıları arasında geçen eğlenceli twetlere bırakalım.

Bizim de bir film önerimiz var

Mehmet Hilmi Güler'in sosyal medyada oldukça fazla etkileşim alan 'Netflix film önerisi' talebine biz de bir katkıda bulunmak istiyoruz ve Başkan'a vakti kısıtlı olduğu için kısa serilerden oluşan Black Mirror dizisini izlemesini tavsiye ediyoruz.

Netflix'in ilk interaktif dizisi Bandersnatch.
Netflix'in ilk interaktif dizisi Bandersnatch.
  • Black Mirror Bandersnatch:
  • Bandersnatch, Netflix’in tartışmasız en iyi yapımlarından birisi olan Black Mirror dizisinin 4. sezonunun ardından ortaya koyduğu interaktif bir filmdir. Neden interaktif denildi çünkü izleyici filmin gidişatını tıpkı bir yönetmen gibi yaptığı tercihler ile belirliyor ve farklı sonuçlar elde ediyor.

Başkan'dan GZT'ye davet

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >