Sosyal medyanın yeni çılgınlığı Tetris challenge: 'Asker ve polisler tarafından başlatıldı'

Tetris challenge'na itfaiye ekipleri de dahil oldu.
Tetris challenge'na itfaiye ekipleri de dahil oldu.

Sosyal medya üzerinden başlatılan meydan okumalara bir yenisi daha eklendi. İsviçre polisi tarafından başlatılan, 'Tetris Challenge'a' dünyanın pek çok ülkesinden asker, polis ve itfaiye ekipleri dahil oldu.

Günümüzde sosyal medya gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte 'challenge' adıyla başlatılan medyan okumalarda arttı.

Dünya çapında yayıldı

İsviçre’de 1 Eylül’de Zürih polisinin Facebook sayfasında paylaşılan ve iki polis memurunu araç ve gereçleriyle gösteren tetris fotoğrafı, dünya çapında polis, itfaiye ve ambulans gibi acil müdahale ekipleri arasında hızla yayıldı.

İsviçre polisi
İsviçre polisi

Zürih polisi tarafından paylaşım yapıldı

Hollanda’dan Singapur’a, Almanya’dan Meksika’ya dünyanın farklı köşelerine yayılarak yeni bir çılgınlığa dönüşen akım, Tetris challenge adını aldı.

Zürih polisinin paylaşımında, “Eğer bir trafik devriye aracının içinde ne olduğunu hep bilmek istediyseniz buyrun” ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda, polis aracının içerisinde bulunan silah, trafik malzemeleri gibi bütün eşyaların düzenli bir şekilde dizildiği ve polislerin de malzemelerin yanına uzandıkları görüldü.

Zürih trafik polisi
Zürih trafik polisi

Fotoğraflar drone ile çekildi

Zürih polisi basın sözcüsü Rebecca Tilen, The Guardian’a yaptığı açıklamada “Her pazar günü Instagram ve Facebook’ta polisin yer aldığı güzel veya komik bir fotoğraf paylaşıyorum. Son olarak, polis aracı içerisindeki malzemeleri yayarak fotoğraf çekme fikri aklımıza geldi, iki polis de katılmaya karar verdi ve söz konusu fotoğraf bir drone ile çekildi” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >