Star Wars efsanesi Obi-Wan Kenobi, Disney+ ile dönüyor

Ewan McGregor.

● Efsanevi Star Wars için Disney+ ile yapılan anlaşma, serinin hayranlarını heyecanlandıracak gelişmelerle detaylandırılıyor.

● Alınan son bilgilere göre Ewan McGregor, efsanevi Jedi ustası Obi-Wan Kenobi'yi Disney+ için canlandıracak.

● Disney+'ın dizi formatında dahil olduğu Star Wars evreninin, herhangi bir film yapımına sahne olmayacağı açıklandı.

Acı, üzüntü, dert, sıkıntı ve hatta ızdırapla dolu hayatıyla Star Wars tutkunları için 'aileden biri' imajını başarıyla çizen Obi-Wan Kenobi, bebekliğinden bu yana çekeceği acıları biliyordu. Henüz ailesini bile tanımadan Jedi tapınağına bırakıldığı andan itibaren artık ailesi, dostları ve evi, kısacası her şeyi tapınak olmuştu. Obi-Wan, çocukluğu boyunca Owen isimli bir kardeşi olduğuna ilişkin rüyalar gördü. Qui-Gon, gördüğü rüyaların geleceğe dair olabileceğini söylese de Obi-Wan yıllar boyunca Owen isimli bir kardeşi olduğuna inandı ve her zaman onunla ilgili hayaller kurmaya devam etti.

Star Wars evrenine dair haberler birçok seri hayranını heyecanlandırmayı başardı.
Star Wars evrenine dair haberler birçok seri hayranını heyecanlandırmayı başardı.

Yıllar sonra Tatooine sürgünü sırasında ustasının haklı olduğunu anlamıştı; aslında rüyalarında gördüğü adam Owen Lars’tan başkası değildi. Bir nevi bu doğruydu da Anakin ile aralarında o kadar kuvvetli bir bağ vardı ki, Anakin’in üvey kardeşi onun da kardeşi oluyordu. Bu dostluk ve kardeşlik yaşananlar ve yaşanacaklar aslında yıllar öncesinde rüyalarında şahit olduğu bir gerçekliğin son haliydi.

Evan McGregor dönüyor!

Hikayeye ait detaylar, sürecin nasıl işlediğini göstermek konusunda yeterli sayılabilir. Tam da bu noktada Star Wars hayranları, Obi-Wan Kenobi'ye duyduğu özlemin biraz olsun giderebileceği bir haber ile karşı karşıya. Sürecin başlangıcında Disney, Star Wars efsanesinin eleştiri ve başarısızlıklardan muaf olmadığını zor da olsa öğrendikten sonra daha güvenli bir yol haritası çizmeye başladı. Bu yol haritasının sonunda bir Star Wars yapımı, Disney+ ekranlarında olacak. Obi-Wan Kenobi dizisi olarak özetleyebileceğimiz yapım, dizi ve filmlerde de aynı rold gördüğümüz Evan McGregor'u yine Obi-Wan olarak resmedecek.

Ewan McGregor, Obi-Wan Kenobi rolüyle Star Wars evrenine geri dönüyor.
Ewan McGregor, Obi-Wan Kenobi rolüyle Star Wars evrenine geri dönüyor.

Obi-Wan Kenobi dizisinde ilk sezon, 6 ila 8 bölüm arasında sürecek. Ewan McGregor role geri dönecek. Daha önce Mayıs 2018’de bir Obi-Wan filmi söylentileri çıkmış ancak daha sonra asılsız olduğu belli olmuştu. Ewan McGregor, role geri dönebileceğinin sinyalini geçtiğimiz yılın Ağustos ayında vermişti. O dönemde film söylentilerinin asılsız olduğunu söyleyen oyuncu, iyi bir hikaye yazılması durumunda role geri döneceğini söylemişti. Gregor, anlatılacak hikayenin kendisi ile Alec Guinness’in Obi-Wan’ı arasındaki dönemi ele alması gerektiğini de belirtmişti.

Disney+'ın yayın çizelgesi de netleşiyor

Disney, kendi yayın servisi olan Disney+’ı elindeki markalara ait içeriklerle doldurmayı planlıyor. 12 Kasım’da yayın hayatına başlayacak olan servisin ilk yapımı, savaşçı ve can sıkıcı bir ırk olan Mandalorian’lardan bir karaktere odaklanacak ve Iron Man filmlerinden tanıdığımız Jon Favreau’nun çekeceği The Mandalorian olacak. Yapımın kadrosunda Pedro Pascal, Gina Carano ve Carl Weathers bulunacak. İkinci seri ise Rogue One’ın devamını anlatacak. Bu yapımda Cassian Andor (Diego Luna) ve K-2SO (Alan Tudyk) rol alacak. Stephen Schiff seriden sorumlu olacak. Yeni seriyle birlikte Star Wars evrenine ait yeni detaylar ortaya çıkacak.

Disney+, Netflix'in sektördeki en büyük rakiplerinden biri konumunda.
Disney+, Netflix'in sektördeki en büyük rakiplerinden biri konumunda.

Disney patronu Bob Iger, güncel sinema filmlerinin 100 milyon doları aşkın bütçelerle hayata geçirildiğini ifade ediyor. Amaçlarının bir film yapmak yerine televizyona yönelip bölümlük yapımlar üretmek olduğunu söyleyen Iger, açılış haftasında 200 milyon doları bulan filmlerin bir heyecan oluşturduğunu ve marka değerini artırdığını söyledi. Bu durumu sevdiklerini belirten Iger, filmlerin bir noktada servise de ekleneceğini söyledi. Iger'ın açıklamaları sonrası Star Wars tutkunlarının yaşadığı bekleyiş, sabırsızlıkla bezenecek gibi duruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >