Sütlü Nuriye'nin kilosu baklavadan 20 lira daha ucuz

Sütlü Nuriye.
Sütlü Nuriye.

Diyarbakır'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında olan sütlü Nuriye'nin kilosu baklavadan daha ucuz. Üstelik hafif olan ve damak zevkimiz için de vazgeçilmez olan bu tatlı hem sağlığa hem de cebmize ideal.

Sütlü Nuriye tatlısının ünü Diyabakır'ın vazgeçilmez lezzetler kategorisinden çıkmış durumda. Hafif bir tatlı olan sütlü Nuriye tatlısı baklavadan 20 lira daha ucuz.

Sütlü Nuriye sofraların vazgeçilmez tatlılarından.
Sütlü Nuriye sofraların vazgeçilmez tatlılarından.

Osmanlı saraylarında yapılmış

Merkez Yenişehir ilçesinde işletme sahibi Ahmet Altunbay, sütlü Nuriye'nin, Osmanlı saraylarında yapılan bir tatlı olarak bilindiğini söyledi. Ayrıca Altunay bu tatlının Diyarbakır'da çok tüketildiğini de söyledi.

Esnaf Cemal Görkem ise kentin eski tatlılarından sütlü Nuriye'yi ailece severek tükettiklerini söyledi.
Esnaf Cemal Görkem ise kentin eski tatlılarından sütlü Nuriye'yi ailece severek tükettiklerini söyledi.

Ahmet Altunay sözlerine söyle devam etti,

  • "Sütlü Nuriye, diğer baklavalara göre çok daha hafif. Hafif olmasının nedeni, şerbetinin sütle yapılması, fıstık yerine badem kullanılması ve ağızda kolayca dağılmasıdır. Bu tatlı sipariş üzerine yapılıyor. Bir gün önce siparişleri alıyoruz. Kargoyla il dışına da gönderiyoruz. Eski müşterileri var, özellikle Diyarbakır merkezde doğup büyüyen ve il dışında yaşayanlar bu tatlıyı tercih ediyor."

Kentin has tatlılarından

Baklava ustası Mehmet Emin Gezer ise sütlü Nuriye'nin kentin has tatlıları arasında olduğunu, geçmiş yıllarda evlerde hazırlandığını, şimdi ise çeşitli işletmelerde yapıldığını dile getirdi. Bu tatlının maliyetinin de düşük olduğunu bildiren Gezer, baklavanın kilogramının 65, sütlü Nuriye'nin 45 lira olduğunu ifade etti.

'Sütlü Nuriye Diyarbakır'a hastır'

Tatlının püf noktalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gezer, ''Baklava Gaziantep'e, burma kadayıf ve sütlü Nuriye Diyarbakır'a aittir." dedi,

  • Gezer ayrıca, ''İşin püf noktası, yağ parmağı yakmayacak, süt de ılık olacak. Diğer baklava çeşitlerine göre ucuz olan bu tatlının içine bolca badem koyuyoruz. Hamuru bol yumurtayla hazırlıyoruz. Yirmi kat yufka kullanıyoruz. Yarım saat fırında piştikten sonra ılık sütten yapılmış şerbetle servise hazır hale geliyoruz'' dedi.

Bu arada Lokma açıldı

Konu tatlılardan açılmışken belirtelim dijital tarif defteriniz Lokma açıldı. her türlü tatlıya kolayca ulaşabilir, sofranıza taşıyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >