Tanburi Cemil Bey, ölümünün 100. yılında anılacak

Tanburi Cemil Bey, ölümünün 100. yılında Heybeliada Ruhban Okulu'nda gerçekleştirilecek konserle anılacak.

Türk müziğinin dehası olarak kabul edilip 1916 yılında hayatını kaybeden Tanburi Cemil Bey, ölümünün 100. yılında Heybeliada Ruhban Okulu bahçesinde bu akşam düzenlenecek konserle anılacak.
Konser bu akşam!

                                    
                                    Konser, bu akşam saat 20.30'da başlayacak.
Konser bu akşam! Konser, bu akşam saat 20.30'da başlayacak.
Eserleri seslendirilecek

                                    
                                    Türk müziği sanatçılarından Bekir Ünlüataer ve Dilek Türkan, Cemil Bey'in eserlerini seslendirirken Murat Aydemir tamburla, Serhan Aytan udla, Serap Çağlayan kanunla, Sokratis Sinopoulos kemençeyle ve Volkan Ertem viyolonselle eşlik edecek.
Eserleri seslendirilecek Türk müziği sanatçılarından Bekir Ünlüataer ve Dilek Türkan, Cemil Bey'in eserlerini seslendirirken Murat Aydemir tamburla, Serhan Aytan udla, Serap Çağlayan kanunla, Sokratis Sinopoulos kemençeyle ve Volkan Ertem viyolonselle eşlik edecek.
Tanburi Cemil Bey kimdir?

                                    
                                    1873 yılında İstanbul'da doğdu ve ilk müzik eğitimini orta okul sıralarında ağabeyi Ahmet Bey'den almaya başladı.
Tanburi Cemil Bey kimdir? 1873 yılında İstanbul'da doğdu ve ilk müzik eğitimini orta okul sıralarında ağabeyi Ahmet Bey'den almaya başladı.
Müzik aleti çalmaya 10 yaşında başladı

                                    
                                    Müzik aleti çalmaya karşı ilgisi 10 yaşlarında keman ve kanun  ile başlayan Cemil Bey, daha sonra başladığı ve ismi ile bütünleşen tanbur sazı ile ustalık derecesine ulaştı.
Müzik aleti çalmaya 10 yaşında başladı Müzik aleti çalmaya karşı ilgisi 10 yaşlarında keman ve kanun ile başlayan Cemil Bey, daha sonra başladığı ve ismi ile bütünleşen tanbur sazı ile ustalık derecesine ulaştı.
Ali Efendi’nin öğrencisi

                                    
                                    Tamburi Ali Efendi'nin de öğrencilerindendi; hatta rivayetlere göre Cemil Bey'in tabur çalışını gören Ali Efendi, eline bir daha tanbur almayacağını dahi söylemiştir.
Ali Efendi’nin öğrencisi Tamburi Ali Efendi'nin de öğrencilerindendi; hatta rivayetlere göre Cemil Bey'in tabur çalışını gören Ali Efendi, eline bir daha tanbur almayacağını dahi söylemiştir.
Çok sayıda müzik aletini ustalıkla çalar

                                    
                                    Tanburdan başka klasik kemençe, lavta ve viyolonsel gibi sazları aynı ustalıkla icra eden Cemil Bey, başlı başına bir ekol sahibi olmuştur.
Çok sayıda müzik aletini ustalıkla çalar Tanburdan başka klasik kemençe, lavta ve viyolonsel gibi sazları aynı ustalıkla icra eden Cemil Bey, başlı başına bir ekol sahibi olmuştur.
Çok iyi bir bestekardır

                                    
                                    Yaptığı eserlerle Türk müziği saz icrasına yepyeni ve modern bir tarz ve farklı bir yorum katmıştır. Özellikle taş plaklara yapmış olduğu taksim kayıtları makam, üslup ve tavır açısından bir ders niteliği taşımaktadır.
Çok iyi bir bestekardır Yaptığı eserlerle Türk müziği saz icrasına yepyeni ve modern bir tarz ve farklı bir yorum katmıştır. Özellikle taş plaklara yapmış olduğu taksim kayıtları makam, üslup ve tavır açısından bir ders niteliği taşımaktadır.
Saz eserleri de var

                                    
                                    Sözlü eserlerinin yanında, birçok saz eseri de bestelemiştir. Taksimlerinin yanında, taş plaklara kaydedilmiş çok sayıda eseri vardır.
Saz eserleri de var Sözlü eserlerinin yanında, birçok saz eseri de bestelemiştir. Taksimlerinin yanında, taş plaklara kaydedilmiş çok sayıda eseri vardır.
Ölümü

                                    Mesut Cemil'in babası, 29 Temmuz 1916'da İstanbul'da vefat eden Tanburi Cemil Bey'in mezarı Mevlanakapı'da, Merkezefendi mezarlığındadır. 

Kaynak: A.A 
Kaynak: Vikipedi
Ölümü Mesut Cemil'in babası, 29 Temmuz 1916'da İstanbul'da vefat eden Tanburi Cemil Bey'in mezarı Mevlanakapı'da, Merkezefendi mezarlığındadır. Kaynak: A.A Kaynak: Vikipedi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >