'İmkansız' filmin bir haftalık röntgeni: 'Beklentiye göre kötü'

Once Upon a Time in Hollywood
Once Upon a Time in Hollywood

● ABD sinemalarında bu hafta gösterime giren Once Upon a Time... in Hollywood (Bir Zamanlar... Hollywood'da) bugüne kadar en iyi açılış gişesine sahip Quentin Tarantino filmi olmayı başardı.

Tarantino, başrolünde Brad Pitt, Leonarda DiCaprio ve Margot Robbie gibi bir araya gelmesi imkansız denilen üçlüyü bu filmde toplamayı başarmıştı.

● 1969’un Los Angeles’inde geçen film şöhretini kaybetmekte olan, Sharon Tate’in kapı komşusu Rick Dalton ile onun uzun süredir birlikte çalıştığı dublörü Cliff Booth’un hikâyesini konu alıyor.

● Her ne kadar Tarantino gişe rekorunu kırsa da Box Office rakamlarına göre açılış gişesi bakımından bir çok filmin gerisinde kaldı.

Dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali'nde yapan Quentin Tarantino imzalı Once Upon a Time... in Hollywood, geçtiğimiz hafta ABD'de sinema seyircileri ile buluştu.

Filmin oyuncu kadrosuna yer alan Brad Pitt, LeonardaDiCaprio ve MargotRobbie gibi dünyaca ünlü yıldız isimler, film daha gösterime girmeden tüm ilgiyi üzerinde toplamayı başarmıştı. Bu ilgi ABD'de karşılık buldu ve ilk hafta gişe rakamlarına göre toplam 40.3 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı. Ayrıca bu rakam yönetmen QuentinTarantino'nun yaptığı filmler arasında açılış gişesi rakamı en yüksek film olmayı başardı.

72. Cannes Film Festivali
72. Cannes Film Festivali
  • Filmin Türkiye vizyon tarihi, 23 Ağustos

Tarantino'nun diğer filmlerinde elde ettiği gişe rakamları

Once Upon a Time in... Hollywood filmi, Rezervuar Köpekleri, Ucuz Roman, Kill Bill, The HatefulEight gibi unutulmaz filmlere imza atan yöntemenin gişede en iyi açılış yapan filmi şimdiye kadar SoysuzlarÇetesi’ydi. Tarantino’nun sonraki filmleri ise bu rakamlara ulaşmayı başaramadı. Tarantino’nun bir önceki filmi olan The Hateful Eight, ABD’de yaygın dağıtıma girdiği hafta toplam 15.7 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Leonardo DiCaprio, Once Upon a Time in Hollywood
Leonardo DiCaprio, Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time... in Hollwood konusu

1969 yılının Los Angeles'ında geçen Once Upon a Time in Hollywood, artık ışığını kaybetmiş bir televizyon yıldızı ve kendisinin dublörünün, HollywoodAltın Çağı'nın son yıllarında günden güne çetrefilleşen film endüstrisinde yeniden şöhret ve başarı elde etmek için verdikleri çabayı konu edinirken bu ikilinin hikâyesinin arka planında aynı yıl gerçekleşen ve bahsi geçen aktörün kapı komşusu olan Sharon Tate'in de aralarında bulunduğu beş kişinin öldürüldüğü Mansonkatliamını anlatıyor.

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Al Pacino
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Al Pacino

Filmin oyuncu kadrosu: Yıldızlar geçidi

Lion King
Lion King

Aslan Kral'ın gerisinde kaldı

Geçtiğimiz hafta sonunda tüm dünyayla aynı anda ülkemizde de vizyona giren The Lion King (Aslan Kral), beklenildiği üzere gişede büyük bir patlama yarattı. The Lion King, ilk hafta sonunda dünya genelinde tam 531 milyon dolar hasılata ulaşmayı başardı. Sadece Kuzey Amerika'daki ilk hafta sonunda toplam 185 milyon dolar elde eden film, temmuz ayı vizyona giren filmler arasında tarihin en hızlı açılışını yapan filmi olmayı başardı. 19 Temmuz'da gösterime giren film 75.5 milyon dolar açılış rakamını yakalayarak, Once Upon a Time Hollywood'u geride bıraktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >