Pazar sinemasında bugün: 'Bir Zamanlar... Hollywood'da

Once Upon a Time in Hollywood Fotoğraf: Sony Pictures
Once Upon a Time in Hollywood Fotoğraf: Sony Pictures

● Quentin Tarantino imzalı Bir Zamanlar... Hollywood'da Türkiye'de 3 Ağustos'ta vizyona girdi.

● Bugüne kadar sinema dünyasına birçok başarılı film kazandırmış Tarantino, yeni filminde Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Margot Robbie gibi bir arada oynaması güç isimlere başrolü paylaştırdı.

● Hollywood'un en karanlık olaylarından Sharon Tate cinayetini ve akabinde gelişen olayları konu alan film, seyirciye ABD sinema sektörünün perde arkasında yaşananları aktarıyor.

● Verdiği bir röportajda 60 yaşına geldiğinde yönetmenliği bırakacağını söyleyen 56 yaşındaki Tarantino, Bir Zamanlar... Hollywood'da filmiyle sinemaya veda etmesi bekleniyor.

Usta yönetmen Quentin Tarantino dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali'nde yaptığı yeni filmi Once Upon a Time... in Hollywood filmiyle gişe rekoru kırarak sinema dünyasına hızlı bir geri dönüş yaptı.

Beyaz perdede kendine has bir üslup oluşturmayı başaran Tarantino, hikaye açısından birbirinden oldukça farklı olsa da filmlerine 'Tarantinoesque' imzası atmasını bilmiştir.

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio

Kadro kalitesi gişe rakamlarına yansıdı

Filmin oyuncu kadrosuna yer alan Brad Pitt, Leonarda DiCaprio ve Margot Robbie gibi dünyaca ünlü yıldız isimler, film daha gösterime girmeden tüm ilgiyi üzerinde toplamayı başarmıştı. Bu ilgi ABD'de karşılık buldu ve gişe rakamlarına göre toplam 80.1 milyon dolar hasılata ulaştı.

Ayrıca bu rakam yönetmen Quentin Tarantino'nun yaptığı filmler arasında açılış gişesi rakamı en yüksek film olmayı başardı.

Filmin ilk gösterimi yapıldı 72. Cannes Film Festivali'nde yapıldı
Filmin ilk gösterimi yapıldı 72. Cannes Film Festivali'nde yapıldı

Film bu hafta Türkiye'de izleyici karşısına çıkıyor

Filmin ilk kez seyirciyle buluşması 72. Cannes Film Festivali'nde gerçekleşti. Biliyorsunuz ki her yıl düzenlenen bu festivalin en bilinen özelliği, popüler kültür ürünü filmlerin festivalde yer alan usta eleştirmenlerin acımasız yorumlarıyla karşılaşması ve buna sebep gişede bariz bir hasılat kaybı yaşama korkuları.

Fakat her ne kadar Once Upon a Time in Hollywood popüler filmler kategorisinde yer alsa da bu riski göze alarak premierini Cannes'da yaptı. Orada da büyük beğeni toplayan film, ABD'de 26 Temmuz'da seyirciyle buluştu. Tarantino imzalı filmin Türk seyircisiyle buluşması da 23 Ağustos Cuma günü olacak.

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio'nun dublörü olur mu? Tarantino isterse olur

Once Upon a Time in Hollywood'un gösterime girdiği günden itibaren sinemaseverler ve eleştirmenlerin ilk konu başlığı bu kadar yıldız ismin bir filmde bir araya gelmesinin nasıl mümkün olduğu oluyor. Fakat yönetmenin Quentin Tarantino olması gerçeği bu soruyu olduğu gibi çürütüyor. Nitekim Tarantino bununla da yetinmeyerek filmde Brad Pitt'in canlandırdığı karakteri, yine filmde Leo'nun canlandırdığı karakterin dublörü olarak hikayeye eklemliyor.

Bunu da yapsa yapsa ancak Tarantino yapardı diye de eklemeden edemiyoruz.

Sharon Tate
Sharon Tate

Filmi izlemeye gidenlere ufak bir tavsiye

Filmde geçen hikaye gerçek bir olaydan yola çıkarılarak beyaz perdeye aktarılıyor. Film; ana akımın artık tamamen değiştiği bir ortamda neredeyse popülaritesini kaybetmiş bir televizyon yıldızı olan Rick Dalton ile onun dublörü olan Cliff Booth’un Hollywood’un Altın Çağı’na ait son yıllarında günden güne çetrefilleşen film endüstrisinde verdikleri varoluş mücadelesini anlatıyor.

Ünlü yönetmen Roman Polanski'nin oyuncu eşi SharonTate'in, Charles Manson çetesi tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle başlıyor. Daha fazla spoiler vermeden size tavsiyem filme gitmeden önce ABD'de çok konuşulmuş Sharon Tate cinayetine bir göz atmanız olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >