The Guardian yazarı Fatima Bhutto: Türk dizileri dünyayı fethetti!

İzlenme rekorları kıran, Çukur dizisinden bir kare.
İzlenme rekorları kıran, Çukur dizisinden bir kare.

İngiliz The Guardian gazetesi Türk dizilerini anlatan bir yazı yayınlandı. The Guardian'daki yazıyı kaleme alan Pakistanlı gazeteci Fatima Bhutto, 'Türk dizileri dünyayı nasıl ele geçiriyor?' başlığını attı. Yazıdaki bilgilere göre Türkiye'den en çok dizi alan ülkelerin başında Şili, Meksika ve Arjantin ile Ortadoğu ülkeleri geliyor.

İngiliz The Guardian gazetesi, Türk dizilerinin etkisine dair bir yazı yayınlandı. Pakistanlı gazeteci Fatima Bhutto’nun kaleme aldığı 'Türk dizileri dünyayı nasıl ele geçiriyor?' başlıklı yazıda Türkiye'nin dizi ihracatında ABD'den sonra 2.sırada yer aldığı ve Türk dizilerinin Rusya, Çin, Kore ve Latin Amerika'da geniş kitlelere hitap ettiği anlatılıyor.

Türk dizi ve formatları 100 ülkeye pazarlanıyor

Türk dizi ve formatlarını 100 ülkeye pazarlayan Pinto’nun görüşlerine yer verilen yazıda, Türk dizi furyasının yükselişinin 2006'daki Binbir Gece ile başladığı, Gümüş dizisinin de Ortadoğu'da büyük çapta başarı yakalayan bir yapım olduğu belirtildi.

Ayrıca, Binbir Gece dizisi küresel çapta başarı yakalayan ilk Türk dizisi olarak kayıtlara geçti.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden / Gümüş dizisi
Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden / Gümüş dizisi

Türk dizileri dünyada 2. sırada

Gümüş, Binbir Gece, Aşk-ı Memnu, Muhteşem Yüzyıl gibi sevilen dizilerin 100 ülkede gösterildiği bilgisine de yer veren Guardian’a göre Türk dizileri, uluslararası satışlar ve küresel çaptaki izleyici sayısı açısından ABD dizilerinden sonra dünyada ikinci sırada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >