Tıp dünyası şokta! Midesinden 6 çivi ve 4 çatal çıkarıldı

23 yaşındaki Ali Güven’in midesinden ameliyatla 6 çivi ve 4 çatal çıkarıldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde oturan down sendromlu 23 yaşındaki Ali Güven'in midesinden, ameliyatla 6 çivi ve 4 çatal çıkarıldı.

Mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle Manavgat Devlet Hastanesi'ne başvuran down sendromlu Ali Güven'in midesinde çok sayıda yabancı cisim görülmesi üzerine Antalya'ya sevk edildi. Ali Güven'in midesindeki 6 çivi ve 4 çatal, 2 saat süren operasyonla yemek borusu ve mide üst bölümüne müdahale edilerek çıkartıldı.

Tehlike arz ediyor
Uzmanlar iğne ve para gibi küçük yabancı cisimlerin kendiliğinden atılabildiğini belirtse de, bu büyüklükteki yabancı cisimler yemek borusu ile mide üst kısmında kaldığından tehlike arz ettiğini söylüyor.
Tehlike arz ediyor Uzmanlar iğne ve para gibi küçük yabancı cisimlerin kendiliğinden atılabildiğini belirtse de, bu büyüklükteki yabancı cisimler yemek borusu ile mide üst kısmında kaldığından tehlike arz ettiğini söylüyor.
Midesinden 10 cisim çıkarıldı
4'ü çatal, 6'sı çivi olmak üzere 10 cisim çıkarıldı.
Midesinden 10 cisim çıkarıldı 4'ü çatal, 6'sı çivi olmak üzere 10 cisim çıkarıldı.
Organ tahribine neden olabilir
Hastanın yuttuğu 6 çivinin daha eski tarihli olduğunu söyleyen doktoru, ihmal edilse ve fark edilmeseydi organ tahribine neden olabileceğini de belirtiyor.
Organ tahribine neden olabilir Hastanın yuttuğu 6 çivinin daha eski tarihli olduğunu söyleyen doktoru, ihmal edilse ve fark edilmeseydi organ tahribine neden olabileceğini de belirtiyor.
Aileler dikkatli olmalı!
Uzmanlar, özel çocuğu olan ailelerin normalden çok daha dikkatli olması gerektiğini söylüyor.
Aileler dikkatli olmalı! Uzmanlar, özel çocuğu olan ailelerin normalden çok daha dikkatli olması gerektiğini söylüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >