Tiyatro sahnesinde bir ilk: "Sadece kadınlar için tiyatro"

Hırka-i Şerif Vakfı ve Tiyatro Külliyen işbirliği ile 'Sadece kadınlar için tiyatro' sloganıyla yola çıkan tiyatro eğitimi Kasım ayında başlıyor.

Hırka-i Şerif Vakfı ve Tiyatro Külliyen işbirliği ile “Sadece kadınlar için tiyatro...” sloganıyla yola çıkan tiyatro eğitimi Kasım ayında başlıyor.

Hırka-i Şerif Vakfı ve Tiyatro Külliyen'in yeni sezonda sadece hanımlar için hazırladığı ve matine kavramı tiyatro sanatında neden olmasın sorusuyla gelişen proje, tiyatroya ilgi duyan fakat bugüne kadar bu alanda eğitim alma fırsatı bulamamış tiyatroseverlere hitap ediyor.

Eğitim programı kapsamında Türk tiyatro tarihi, beden eğitimi, ses-nefes çalışmaları, doğaçlama üzerine teknikler, temel oyunculuk ve diksiyon eğitimleri verilecek. 3 aylık bir süre için ilk aşaması planlanan eğitimin sonunda ışığından dekoruna, oyun metninden yönetmenine yalnızca hanımlardan oluşan bir ekiple tiyatro oyunu sergilenecek.

Başvuruların 31 Ekim'e kadar sürdüğü eğitim programı için detaylı bilgiyi www.hirkaiserifvakfi.com/TR/918/Ozel-Kurslar/Tiyatro-Egitimi.aspx alabilirsiniz.


Kaynak: www.dunyabizim.com


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >