Türk Bayrağı, Aylan ve Umran bebek Black Eyed Peas'in 'Where is the love?' klibinde

Dünya ünlü grup Black Eyed Peas 'Where is the love?' (Sevgi nerede?) şarkısının klibinde üzerinde Türk Bayrağı olan şehit bir kadın, Yunanistan'a geçmek isterken boğulan Aylan bebek ve bakışları ile dünyaya mesaj veren Umran bebeğin görüntülerini kullandı.

Dünyaca ünlü ABD'li müzik grubu Black Eyed Peas 13 yıl sonra 'Where is the love?' (Sevgi nerede?) isimli şarkılarını yeniden seslendirdiler. 11 Eylül'deki saldırılardan sonra yazılan şarkı, bu sefer daha evrensel bir mesaj için yeniden düzenlendi. Bu yeni düzenlemede birçok ünlü isim onlara eşlik etti.

Üç gün önce Youtube'da yayınlanan şarkının yeni versiyonu büyük ses getirdi. Şarkı şuana kadar 3 milyondan fazla izlendi.

Ünlü grup dünya genelinde artan terör olayları ve göç konusuna dikkat çekmek için yeni bir düzenleme yaptıklarını ifade etti.

Yeni klip; ailesiyle birlikte Türkiye'den Yunanistan'a sığınmacı olarak geçmek isterken hayatını kaybeden Aylan bebeğin sahile vurmuş görüntüsü ile başlıyor. Suriye'de yaşananların anlatıldığı görüntülerin sıklıkla yer aldığı videoda Fransa, Belçika ve Orlando'da yaşanan terör ve şiddet olaylarına da yer alıyor.

Black Eyed Peas, Türkiye'de yaşananları da görmezden gelmemiş ve Türk Bayrağına sarılı şehit olmuş bir kadının fotoğrafını da klipte kullanmış.


Videonun sonunda ise bakışlarıyla dünyaya mesaj veren Ümran bebeğin görüntülerine yer verildi.

Justin Timberlake, Pink, Kendall Jenner, Nicole Scherzinger, Jessie J ve Usher, gibi birçok ünlü isim bu şarkıda Black Eyed Peas'e eşlik etti.

Şarkı, "En İyi Rap Şarkısı" olarak 2016 Grammy Ödüllerine aday gösterildi.

Grup elemanlarından Will.i.am. verdiği bir röportajda şarkıdan elde ettikleri tüm geliri çocukların eğitimi için kullanacaklarını söyledi. Will.i.am. “Eğer çocukları iyi eğitebilseydik hem Amerika'da hem de tüm dünyada böyle şeyler olmazdı" ifadesini kullandı.

İşte o video:






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >