Türk gezgini 'Hz. İsa' zannettiler

Afrika'da 55 ülkeyi gezen Hasan Söylenmez, Nijerya'da başına gelen ilginç olayı takipçileriyle paylaştı.
Afrika'da 55 ülkeyi gezen Hasan Söylenmez, Nijerya'da başına gelen ilginç olayı takipçileriyle paylaştı.

Yaklaşık 2 yıl önce kimilerine gerçekçi olmayan bir hayalin peşine düşen gezgin Hasan Söylemez, bugüne kadar 55 Afrika ülkesini bir bisiklet üzerinde gezmeyi başardı. Gördüğün onlarca farklı ülke ve coğrafya insanını Türk takipçileriyle paylaşan gezgin, son olarak gittiği Nijerya'da saçlarının ve sakalının aşırı uzun olması sebebiyle Hz. İsa'ya benzetildi. Söylemez başından geçen ilginç olayı takipçileriyle paylaştı.

Gazeteci ve fotoğrafçı Hasan Söylemez, hayalini kurduğu Afrika turunu gerçekleştirmek için bundan 2 yıl kadar önce sadece bir bisikletle turuna başladı. Bu süreçte 55 farklı Afrika ülkesi ziyaret etti. İlk etapta sıradan bir hayalperest gibi gözükse de iddiasını ispatladı ve pes etmeden yoluna devam etti. Gezdiği, gördüğü yerleri ensaf haliyle sosyal medya üzerinden takipçilerine aktardı. Seyahati boyunca birçok zorlukla karşılaşsa da olumlu kişiliği, pozitif duruşuyla işlerini halletmesini bildi.

Hasan Söylenmez, 2017 yılında Türkiye'de sadece bir bisikletle Afrika turuna çıktı.
Hasan Söylenmez, 2017 yılında Türkiye'de sadece bir bisikletle Afrika turuna çıktı.

En ilginç anısını Nijerya'da yaşadı

Afrika turunun Nijerya durağına gelen Hasan Söylemez, 2 yılı aşkın bir süredir yollarda. Bazı günler yemek stokunun bittiği, lastiğinin patladığı, ufak kazalar geçirdiği, talihsiz olaylarla karşılaştığı oluyor. Kısıtlı imkanlarla serüvenine devam eden gezgin, saçına sakalını kesmeye vakit ayıracak vakti ve imkanı bulmakta zorlanıyor.

Haliyle saçı ve sakalları bir hayli uzayan Söylenmez'in son durağı Nijerya'da başına eşine az rastlanır bir olay geldi. Nijeryalı vatandaşlar tarafında kaldığı otele girerken 'Hz. İsa'ya benzetildi. Israrcı vatandaşlar Söylenmez'in, Hz İsa olduğunu ve bu yüzden kapıda beklediklerini ileten vatandaşlar gerçeği öğrenene kadar yerinden ayrılmadı. Söylenmez bu eğlenceli bir o kadar da komik olayı Twitter'dan takipçileriyle paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >