Türk Kahvesi'nin bu haftaki konuğu Emrah Safa Gürkan oldu

Emrah Safa Gürkan
Emrah Safa Gürkan

TVNET ekranlarının klasikleşen programı Türk Kahvesi'nin bu haftaki misafiri genç tarihçi Emrah Safa Gürkan oluyor. Ayşe Böhürler'in sunumuyla gerçekleşen programda genç tarihçi, akademik hayatını ve yazdığı kitapları anlattı. 6 farklı dil bilen aynı zamanda bu dillerde makaleler yazma yetisine sahip Gürkan, tarih öğrencilerine de tavsiyelerde bulundu.

Pazar günlerinin vazgeçilmez programı Türk Kahvesi bugün yine oldukça renkli bir konuğu ağırlamaya hazırlanıyor. Son yılların en tanınmış genç tarihçileri arasında yer alan bugüne kadar birçok kitap yazmış ve sosyal medyayı da oldukça aktif kullanmayı başaran, Emrah Safa Gürkan TVNET'in konuğu oldu.

Renkli kişiliğiyle gençlere tarihi sevdiren ve sosyal medyada tarihseverlerin ilgisini çekmeyi başaran Emrah Safa Gürkan, aynı zaman YouTube'da yönetmen İlker Canikligil'le beraber 'Olmaz Öyle Saçma Tarih' programını hazırlıyor.

Emrah Sefa Gürkan, Olmaz Öyle Saçma Tarih
Emrah Sefa Gürkan, Olmaz Öyle Saçma Tarih

Emrah Safa Gürkan kimdir?

Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan 2003 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, gene aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde Prof. Halil İnalcık’ın danışmanlığında 16. Yüzyılda Batı Akdeniz’de Osmanlı korsanları üzerine hazırladığı tezle 2006 yılında yüksek lisans derecesini aldı. Doktora çalışmalarını 2012 yılında Georgetown Üniversitesi’nde Osmanlı-Habsburg rekabeti çerçevesinde 16. Yüzyıl Akdenizi’nde İstihbarat konusu üzerine tamamladı. Medeniyetler arası diplomasi, saray hizipleri, Osmanlı stratejisi ve karar alma mekanizması, serhat çalışmaları, korsanlık, kölelik ve ihtida konuları üzerine uzmanlaşan Gürkan çeşitli uluslararası dergilerde makaleler yayınladı.

Emrah Safa Gürkan'ın yazdığı kitaplar

Uzmanlık alanı olan tarih konulu bugüne kadar 5 kitap çıkartan Gürkan, genellikle Türk tarihini anlatan eserler ortaya koydu. Emrah Safa Gürkan'ın yazdığı kitaplar:

Sultanın Casusları

Türklerin Serüveni

Sultanın Korsanları

Türklerin Büyükleri

Türk Askeri Kültürü

Canlı yayını buradan takip edebilirsiniz

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >