Turkish Cargo 'Osmanlı İmparatorluğu' eserlerini Japonya'ya taşıdı

Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı'nda bulunan 186 parça eser Japonya'ya taşındı.
Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı'nda bulunan 186 parça eser Japonya'ya taşındı.

Japonya 2019 yılını Türk Yılı ilan etti. Bu kapsamda yapılacak olan sergiye Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı'ndan Osmanlı İmparatorluğu ve Lale Kültürü isimli sergi için 186 parça eser Japonya'nın başkenti Tokya'ya taşındı. Bu taşıma Turkish Cargo’nun geniş gövdeli 'Boeing 777F' tipi kargo uçağıyla gerçekleştirildi.

Japonya bu yılı Türk Yılı ilan ederek bu kapsamda bir sergi düzenleyecek. Tokya'da gerçekleşecek serginin ismi, 'Osmanlı İmparatorluğu ve Lale Kültürü' oldu. Bu sergi kapsamında Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı'nda bulunan 186 parça eseri Japonya'nın başkenti Tokyo’ya taşındı.

Turkish Cargo taşıdı

İstanbul-Narita hattında gerçekleştirilen taşıma öncesinde, Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı’nda bulunan eserler, eserlerin dokusunu ve yapısını koruyucu materyaller ile paketlenerek 56 adet yüksek güvenlikli ahşap sandığa yerleştirildi. Turkish Cargo’nun geniş gövdeli Boeing 777F tipi kargo uçağıyla gerçekleştirdiği özel uçuşa operasyonun önemi nedeniyle başka bir kargo taşıması kabul edilmedi.

Türk Yılı ilan edilen Japonya'ya eserler taşındı.
Türk Yılı ilan edilen Japonya'ya eserler taşındı.

Uzman ekiplerle çalışıldı

Tarihi eser taşımalarına azami dikkat gösteren Turkish Cargo bu önemli operasyonu da alanında uzman ekipleriyle gerçekleştirdi. Başarılı operasyon ile Topkapı Sarayı’nda uzun yıllardır titizlikle muhafaza edilen, ''Kanuni SultanSüleyman’ın Yatağı, Sultan II. Osman’ın Kaftanı, Tören Matarası’’ gibi birçok eser ile Dolmabahçe Sarayı’nda bulunan, Japon İmparatoru Meiji tarafından Sultan II. Abdulhamid Han’a hediye edilen, ''Yusen Shıppo Vazosu, Ahşap Yazıhane, Bambu Ayna'' gibi eserler Japonya’ya ulaştırıldı.

Eserler özel güvenlik kontrolünden geçti.
Eserler özel güvenlik kontrolünden geçti.

Türk kültürü ve tarihi için önemli bir anlam taşıyan, toplam 8 ton ağırlığındaki 186 parça eser, 20 Mart – 20 Mayıs tarihleri arasında Tokyo’da bulunan Ulusal Sanat Merkezi’nde; 14 Haziran - 28 Temmuz tarihleri arasında Kyoto'da bulunan Ulusal Modern Sanat Müzesi’nde sergilenecek.

Eserleri taşımak için özel güvenlik ekipleri oluşturuldu.
Eserleri taşımak için özel güvenlik ekipleri oluşturuldu.

Çingene Kızı Mozaiği’ni güvenle taşımışlardı

Geçtiğimiz aylarda; Çingene Kızı Mozaiği’nin kayıp parçalarının eve dönüşünü sağlayan, Paris Louvre Müzesi’nde sergilenen 50’den fazla başyapıtı Tahran’a taşıyan, Roma dönemine ait Herakles Lahdi’ni Cenevre’den İstanbul’a başarılı şekilde ulaştıran hava kargo sektörünün dinamik markası Turkish Cargo, bu operasyon ile hassasiyet gerektiren sanat eserleri konusunda da güvenilir olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Turkish Cargo, Türk Hava Yolları’nın 306 noktaya ulaşan geniş uçuş ağına ek olarak 85 destinasyona direkt kargo uçuşu gerçekleştirerek başarılı operasyonlarını sürdürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >