Türkiye'nin saç ekiminde 'Arap' trafiği nasıl başladı?

Türkiye'nin saç ekiminde 'Arap' trafiği nasıl başladı?
Türkiye'nin saç ekiminde 'Arap' trafiği nasıl başladı?

Türkiye, saç ekiminde önemli bir pazar haline geldi. Her gün binlerce kişi saç ekimi için Türkiye'ye geliyor. Arap ülkelerinin ardından Avrupa'dan da çokça talep var. Türkiye nasıl ön plana çıkabildi, gelecekteki hedefler neler? İyi saç ekimi nasıl yapılmalı? Gzt Sistem Türkiye'nin saç turizmini mercek altına aldı.

Türkiye'de 1990'lı yıllarda başlayan saç ekimi hızla gelişti. İyi bir tanıtım ve pazarlama stratejisi uygulandı. Saç ekimi işlemlerinde Dünyada üçüncü,Avrupa'da birinci sırada yer alıyoruz. Özellikle de İstanbul bir merkez haline geldi.

Hair Top Clinic CEO'su Merve Akman, Türkiye'nin konumunun büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Merve Akman "Saç ekimine giren ilk firmalar, çoğunlukla Arap ülkelerine reklam yapmışlar. İlerleme kat edilince diğer ülkelere de yayıldı. İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkelerden de rağbet oldukça fazla."

Son yıllarda sağlık turizminin lokomotifi saç ekimi oldu. Günde 2 bin kişi saç ekimi için Türkiye’ye geliyor. Aynı zamanda turlar, oteller ve hava alanları da hareketlilik kazanıyor.

Her gün yüzlerce hastaya işlem yapılıyor.
Her gün yüzlerce hastaya işlem yapılıyor.

'Dünyanın saçını biz ekiyoruz'

Medikal estetik uzmanı Enis Dr. Enis Keskin ise saç ekiminin çok geliştiğini, tüm dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu söyledi. Keskin, bu gidişle rağbetin daha da artacağını belirtti.

Dr. Keskin" Son zamanlarda Amerika ve Kanada'dan bile hasta geliyor."

Arşiv
Arşiv

Saç ekimi nasıl yapılıyor?

Saç dökülmesi sorunun yüzde 90'ı genetik. Saçlar, çok genç yaşta bile dökülebiliyor. Saç ekimine başlanmadan önce hastaların saçlarının dökülmüş alanı ve dökülme nedeni tespit ediliyor. Kan tahlilleri ve bazı gerekli muayeneler yapılıyor. Eğer kişinin saç yapısı ya da genetik yapısı uygun değilse ekim yapılmıyor. Ortalama bir saç ekim operasyonu 6 ile 8 saat arasında değişiklik gösteriyor.

Saç ekim işlemi tamamlandıktan sonra hasta, ne yapması gerektiğine dair bilgilendiriliyor.

  • Dr. Enis Keskin"Bu işin doğru doktorlarla yapılması gerek. Basit gibi görünse de aslında çok riskli. Sonuçta sağlık operasyonu."

Kadınlarda daha çok demir eksikliği ve hormonlara bağlı dökülmeler olabiliyor. Kan tahlilleri ile bu eksikler ortaya çıkarılıp, dökülmenin önüne geçiliyor. Böylece saç ekimine gerek kalmıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >