Türkiye 'soğanlı menemen' dedi; peki şefler ne diyor?

Menemen

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan, kahvaltıların en gözde yiyeceği menemen Twitter'ı salladı. Yüzlerce kişinin aynı anda menemenin nasıl yapılacağını konuşmasına ünlü Gurme Vedat Milor neden oldu. Milor'un yaptığı "Menemen soğanlı mı soğansız mı olur" sorusunu soğan tercih edenler kazandı. Peki şefler bu konuda ne diyor? GZT.com ekibi olarak bu soruyu bir de şeflere sorduk.

Twitter'da yüzlerce kişi menemenin soğanlı mı soğansız mı yapılması gerektiği konusunda yazıp çizdi. Ünlü Gurme Vedat Milor'un ortaya attığı soruya 24 saatte 437 bin kişi cevap verdi. Yapılan anketi az farkla soğanlı menemenciler kazandı. GZT.com olarak menemenin nasıl yapılması gerektiğini Tok BBQ'nun sahibi Şef Oğuz Arda'ya, Aila Restaurant'ın farklı tariflerinin arkasındaki isim ünlü şef Umut Karakuş'a, Instagram'da takipçileriyle paylaştığı farklı lezzetlerle kendisine hayran bırakan Löplöpçüler isimli hesabın sahibine ve paylaştıkları lezzetler nedeniyle yüz binlerce takipçi sayısına ulaşan Orman Lezzetleri isimli Instagram hesabının sahiplerine sorduk.

Her şey bu soru üzerine başladı:

Şef Oğuz Arda
Şef Oğuz Arda
Şef Umut Karakuş
Şef Umut Karakuş
Gezgin ve gurme Löplöpçüler
Gezgin ve gurme Löplöpçüler

İnstagram fenomeni Löplöpçüler

"Ben Gaziantep'te 5 sene üniversite okudum ve üzerine de 4 sene çalıştım. Yani toplamda 9 senem Gaziantep'te geçti. Orada soğan değil sarımsak koyarlardı. Ben de o gün bu gündür sarımsak koyuyorum."

İnsanlar yaptıkları yemekte özgür olmalılar

Orman Lezzetleri isimli hesabın sahipleri Çağatay Mutlu ve Murat Akay
Orman Lezzetleri isimli hesabın sahipleri Çağatay Mutlu ve Murat Akay

Orman Lezzetleri

Biz genellikle soğanlı hatta sarımsaklı yapıyoruz. İnsanların kendileri için yaptıkları yemekte özgür olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Damak zevklerine göre istediklerini ekleyip çıkarabilirler. Konu menemen olunca biz soğanlı ve sarımsaklı yapmaktan yanayız :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >