Türkiye'nin ilk ve tek ulusal opera yarışması genç yetenekleri bekliyor

Yarışmayı kazanan adaylara burs ve eğitim imkanı tanınıyori.
Yarışmayı kazanan adaylara burs ve eğitim imkanı tanınıyori.

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal opera yarışması olan Siemens Opera Yarışması'nın bu yıl 21'incisi düzenleniyor. 29 Ağustos'ta yapılacak olan yarışma için yetenekli adayların başvuruları bekleniyor. Yarışmanın birincisine, Almanya’da Karlsruhe Operası’nda bir yıllık eğitim bursu ve Goethe-Institut İstanbul’da dört aylık Almanca dil eğitimi hakkı tanınacak.

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal opera yarışması olan Siemens Opera Yarışması için başvuru süreci başladı. Genç opera sanatçılarını dünya sahneleriyle tanıştırmak amacıyla düzenlenen Siemens Opera Yarışması için son başvuru tarihi 29 Ağustos olarak belirlendi.

Siemens Opera Yarışması’nın elemeleri 6-8 Eylül tarihleri arasında İKSV’de gerçekleştirilecek. Yarışmayı kazanlar, Almanya’da opera eğitimi alma şansı yakalayacak. Genç opera sanatçıları böylece Türkiye’yi dünya sahnelerinde temsil etme imkanına sahip olacak.

Opera yarışması yetenekli adayları bekliyor
Opera yarışması yetenekli adayları bekliyor

Opera eğitimi ve burs imkanı

Yarışmanın birincisine, Almanya’da Karlsruhe Operası’nda bir yıllık eğitim bursu ve Goethe-Institut İstanbul’da dört aylık Almanca dil eğitimi hakkı tanınacak. İkinciye Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde altı haftalık eğitim bursu ve Goethe-Institut İstanbul’da iki ay Almanca dil eğitimi, üçüncüye ise 2 bin Euro para ödülü verilecek.

Türkiye’de 1998 yılından bu yana düzenlenen tek ulusal opera yarışması olma özelliği taşıyan Siemens Opera Yarışması’nın jüri başkanlığını ise Profesör Yekta Kara yürütüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >