Türkiye'nin keşfedilmeye açık 6 tatil rotası: Bu yaz tatiliniz size özel

Bu yaz tatiliniz her zamankinden daha farklı geçecek.
Bu yaz tatiliniz her zamankinden daha farklı geçecek.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye'de keşfedilmemiş yerler hala var. Tatile gitmeyi düşünüyorsanız ve kalabalıktan şikayetçiyseniz bu doğa harikası yerler tam size göre.

Şövalye Adasından, Büyük Ceneviz Koyuna bu yaz tatilinizi sakin ve doğa harikası koylarda geçirebilirsiniz. Kalabalıktan uzak, denizi ve bozulmamış güzellikleriyle sizi kendine hayran bırakacak tatil mekanlarını araştırdık. Bu 6 güzel yeri keşfetmek için haberin devamını okumaya hazırsanız hemen başlayalım.

Şövalye Adası

                                    Tatil deyince aklımıza Fethiye gelir ama 'Şövalye Adası' gelmez. Bu eşsiz güzelliğe sahip ada Fethiye'ye sadece 10 dakika uzaklıkta. Sakin ve temiz denizinde yüzebileceğiniz bu adaya Fethiye Limandan küçük teknelerle geçiliyor. Patika yürüyüşleri yapabileceğiniz bu adada suya batmış evleri ve Haçlı Seferi dönemine ait kale kalıntılarını da görebilirsiniz.
Şövalye Adası Tatil deyince aklımıza Fethiye gelir ama 'Şövalye Adası' gelmez. Bu eşsiz güzelliğe sahip ada Fethiye'ye sadece 10 dakika uzaklıkta. Sakin ve temiz denizinde yüzebileceğiniz bu adaya Fethiye Limandan küçük teknelerle geçiliyor. Patika yürüyüşleri yapabileceğiniz bu adada suya batmış evleri ve Haçlı Seferi dönemine ait kale kalıntılarını da görebilirsiniz.
Yedi Adalar

                                    Sakin ve bol aktiviteli bir yaz tatili arayışı içindeyseniz bu adaları kesinlikle görmelisiniz. Gökova'ya yapılan mavi yolculukların en güzel uğrak noktalarından birisi burası. Zengin mercanları ve mis gibi çam kokusu ile sizi kendine hayran bırakabilir. Deniz ve kum seven tatilciler tarafından keşfedilmemiş bu ada parçalarında yürüyüş yapabilir, yüzebilir ve uygun hava koşulları sayesinde yelken sporları da yapabilirsiniz.
Yedi Adalar Sakin ve bol aktiviteli bir yaz tatili arayışı içindeyseniz bu adaları kesinlikle görmelisiniz. Gökova'ya yapılan mavi yolculukların en güzel uğrak noktalarından birisi burası. Zengin mercanları ve mis gibi çam kokusu ile sizi kendine hayran bırakabilir. Deniz ve kum seven tatilciler tarafından keşfedilmemiş bu ada parçalarında yürüyüş yapabilir, yüzebilir ve uygun hava koşulları sayesinde yelken sporları da yapabilirsiniz.
Küçük Kargı Koyu 
Günlük (sığla) ağaçları ile kaplı bu güzel kokulu ada Fethiye'ye 3 kilometre uzaklıkta. Adanın sembolü haline gelmiş Sığla ağaçları etrafa çok güzel kokular yayarken gölgesi ile de adayı serinletiyor. Teknecilerin, dalgıçların ve kampçıların uğrak noktası olan bu doğa harikası ada denizindeki canlı çeşitliliği ile doğal bir akvaryumu anımsatıyor. 2 koyu olan bu adaya sadece birkaç tekne demir atabiliyor ve su derinliği oldukça fazla.
Küçük Kargı Koyu Günlük (sığla) ağaçları ile kaplı bu güzel kokulu ada Fethiye'ye 3 kilometre uzaklıkta. Adanın sembolü haline gelmiş Sığla ağaçları etrafa çok güzel kokular yayarken gölgesi ile de adayı serinletiyor. Teknecilerin, dalgıçların ve kampçıların uğrak noktası olan bu doğa harikası ada denizindeki canlı çeşitliliği ile doğal bir akvaryumu anımsatıyor. 2 koyu olan bu adaya sadece birkaç tekne demir atabiliyor ve su derinliği oldukça fazla.
Büyük Çatı Koyu

                                    Karadan ulaşım sağlanamayan bu koyun doğal güzelliği korunmuş ve tahribata uğramamış. Konaklama tesisi bulunmayan bu koyda yürüyüş yapabilirsiniz. Koyun çevresinde bulunan yüksek tepeler rüzgar almamasına ve bu sayede denizin çarşaf gibi olmasına neden oluyor. Çevresi çam ve günlük ağaçları ile kaplı bu koya 1 veya 2 tekne demir atabiliyor.
Büyük Çatı Koyu Karadan ulaşım sağlanamayan bu koyun doğal güzelliği korunmuş ve tahribata uğramamış. Konaklama tesisi bulunmayan bu koyda yürüyüş yapabilirsiniz. Koyun çevresinde bulunan yüksek tepeler rüzgar almamasına ve bu sayede denizin çarşaf gibi olmasına neden oluyor. Çevresi çam ve günlük ağaçları ile kaplı bu koya 1 veya 2 tekne demir atabiliyor.
Ceneviz Koyu

                                    Antalya Kemer'den batıya doğru giderken görebileceğiniz muhteşem koylardan birisi Ceneviz Koyu. Musa Dağı'nın eteklerinde dik bir yamacın altında bulunması muhteşem bir manzarası olmasını sağlamış. Çevresinde doğal olmayan ışık kaynağı bulunmadığı için geceleri yıldız manzaralarını seyredebilirsiniz.Doğallığı bozulmayan bu koyda yiyecek içecek bulmak zor ve farklı canlıları görme olasılığınız da oldukça yüksek.
Ceneviz Koyu Antalya Kemer'den batıya doğru giderken görebileceğiniz muhteşem koylardan birisi Ceneviz Koyu. Musa Dağı'nın eteklerinde dik bir yamacın altında bulunması muhteşem bir manzarası olmasını sağlamış. Çevresinde doğal olmayan ışık kaynağı bulunmadığı için geceleri yıldız manzaralarını seyredebilirsiniz.Doğallığı bozulmayan bu koyda yiyecek içecek bulmak zor ve farklı canlıları görme olasılığınız da oldukça yüksek.
Faralya
Namıdiğer 'Uzunyurt'. Tarihi Roma ve Likya kalıntılarına rastlayabileceğiniz bu köyde Kelebekler Vadisi'ne ve çeşitli doğal güzelliklere ulaşmak oldukça mümkün. Köye ulaşım oldukça zor, dar yollardan ve tehlikeli patikalardan geçerek yaptığınız yolculuk bittiğinde buna değdiğini düşüneceksiniz. Yazları serin olan bu doğa harikası köyde mis kokulu bir tatil geçirebilirsiniz.
Faralya Namıdiğer 'Uzunyurt'. Tarihi Roma ve Likya kalıntılarına rastlayabileceğiniz bu köyde Kelebekler Vadisi'ne ve çeşitli doğal güzelliklere ulaşmak oldukça mümkün. Köye ulaşım oldukça zor, dar yollardan ve tehlikeli patikalardan geçerek yaptığınız yolculuk bittiğinde buna değdiğini düşüneceksiniz. Yazları serin olan bu doğa harikası köyde mis kokulu bir tatil geçirebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >