Türkiye’nin yeni sinema salonu: ‘Dev isimler Netflix ile görüşüyor'

Netflix Türkiye için 3 proje hazırlığında. Detaylar GZT.com'da.
Netflix Türkiye için 3 proje hazırlığında. Detaylar GZT.com'da.

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Organize İşler 2 :Sazan Sarmalı'nın 1 Şubat'ta vizyona girmesinin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen Netflix izleyicilerine ücretsiz olarak yayınladı. Bunun üzerine Şahan Gökbakar, Mahsun Kırmızıgül ve Cem Yılmaz'ın da Netflix'le anlaştıkları iddia edildi.

Türkiye'de oldukça hatırı sayılır izleyici kitlesine ulaşan dijital yayın platformu Netflix, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Organize İşler serisinin devamı olan Sazan Sarmalı'nı yayınlayarak herkese sürpriz yapmıştı. Gelen haberlere göreyse Erdoğan'ın sinema salonu işletmecileriyle sorun yaşandığı sırada dijital yayın platformuyla görüşmüş olduğuydu. Sosyal medya hesabından duyurusu yapılan film izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Tartışmalar beraberinde geldi

Yılmaz Erdoğan'ın filmi Netflix'e satması üzerine tartışmalar da baş gösterdi. Bunlardan ilki de yapımcı Birol Güven tarafından yayınlanan bildiri oldu.

Netflix'in Sazan Sarmalı'nı yayınlamasına tepki gösteren Güven bu konuyla alakalı sosyal medya hesabından açıklama yaparak bir bildiri yayınladı.

Güven, "Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği olarak bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokmanın sinema sektörümüze telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini düşünüyoruz. Çok uzun bir süredir yeni sinema yasası için verdiğimiz mücadele öncelikle sinemamızın geleceği içindi. Bilet geliri olmayan, sinema işletmecilerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir sinema sektörünün ne geleceği olur ne de özgürlüğü" ifadelerini kullandı.

Sinema sektörünün devleri de anlaştı

Bu arada Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Mahsun Kırmızıgül'ün de Netflix'le anlaştığı iddia ediliyor. Cem Yılmaz'ın "Karakomik Filmler" ve Şahan Gökbakar'ın "Recep İvedik 6" filmleri için vizyon tarihleri hala netlik kazanmış değil. Fakat Mahsun Kırmızıgül'ün 1 Mart'ta vizyona girmesi beklenen "Mucize 2 Aşk" filminin de vizyon tarihinin ertelendiği ve önümüzdeki Eylül ayında sinemaseverlerle buluşacağı konuşuluyor.

Cem Yılmaz'ın "Karakomik Filmler" fragmanı;

Cem Yılmaz Karakomik filmler serisi olan 'Kaçamak' setinden bir kare
Cem Yılmaz Karakomik filmler serisi olan 'Kaçamak' setinden bir kare

Mucize 2 Aşk'ı fragmanını da sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Selçuk Aydemir: Netflix'le masaya oturdum

Düğün Dernek filminin yönetmeni Selçuk Aydemir, bir komedi dizisi hazırlığında olduğunu söyledi. Aydemir, ''Bütçeler çok pahalı bu yüzden yapacağım dizi için Netflix'le masaya oturdum. Görüşmelerimiz devam ediyor'' demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >